Liderii sindicali ai profesorilor au probleme cu mobilizarea

Până la sfârşitul acestei săptămâni, Sindicatul din Învăţământul Preuniversitar (S.Î.P.) Buzău are de centralizat datele sondajului lansat în urmă cu aproape o lună, printre profesorii membri de sindicat, referitor la opţiunile acestora de a declanşa greva generală spre finalul lunii mai a.c.

Deşi nu este deloc optimist în ce priveşte o mobilizare puternică a membrilor pe care îi reprezintă, liderul S.Î.P., Ion Dobre, considera, într-un interviu pentru observatorulbuzoian.ro, că soluţia grevei generale este calea prin care profesorii mai pot arăta oamenilor politici că învăţământul românesc este într-o criză profundă. La revendicările deja istorice legate de salarizare, pe lista eventuală a greviştilor s-ar mai putea afla şi obiecţiile la noul Cod al Muncii şi Legea Educaţiei.

S.Î.P. este formaţiunea cu cea mai largă reprezentare sindicală în şcolile judeţului, având ca membri peste 80% din personalul angajat în reţeaua şcolară buzoiană. Problemele de credibilitate cu care se confruntă liderii marilor federaţii sindicale au atins şi imaginea mai micilor lideri judeţeni, resemnarea pe care aceştia o văd în rândul profesorilor fiind răspunsul la dialogul defectuos din interiorul sindicatelor. Ultima mişcare grevistă de proporţii care s-a petrecut la Buzău a avut loc în luna martie a anului trecut şi nu a reuşit să aducă satisfacţiile sperate pentru cadrele didactice care au ieşit în stradă.

Sorin DINCO

Citeşte şi Cearta pe cotizaţie: Fondul de grevă pentru profesori, o glumă proastă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.