Luni a debutat, la Buzău, cea de-a X-a ediție a Săptămânii Prevenirii Criminlității manifestare iniţiată la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru prima dată în anul 2005, în scopul sensibilizării populaţiei cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii, necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie şi consecinţele asociate comiterii de infracţiuni.
Ediţia din acest an se va desfăşura în perioada 28 septembrie – 2 octombrie, cu implicarea poliţiştilor din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, dar şi a poliţiştilor din structurile de ordine publică, proximitate şi poliţie rutieră.
Fiecare zi are o altă temă, respectiv prevenirea victimizării minorilor, prevenirea delincvenţei juvenile, prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, prevenirea criminalității organizate, ultima zi fiind dedicată siguranţei rutiere.
Prima zi dedicată este dedicată prevenirii victimizării minorilor a adu s la aceiași masă pe lângă polițiști, reprezentanți ai Judecătoriei, Parchetului, ISU, Jandarmeriei, ISJ, Consiliului Județean dar și pe Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Înaltpreasfințitul Ciprian. Dezbaterea s-a încheiat cu o piesă de teatru susținută de reprezentanții Palatului Copiilor Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.