Șapte buzoieni desemnați, vineri, Cetățeni de Onoare ai județului Buzău

0
813

Șapte buzoieni care au contribuit, de-a lungul timpului la promovarea culturii buzoiene au primit, vineri, titlul de „Cetățean de Onoare al Județului Buzău”. Decernarea premiilor a fost făcută în cadru festiv la finalul ședinței ordinare a Consiliului Județean Buzău de către președintele Petre Emanoil Neagu și cei doi vicepreședinți Romeo Lungu și Adrian Petre.

Astfel, au primit placheta de cetățean de onoare și câte un premiu de 1000 de lei scriitorul Dumitru Ion Dincă, istoricul Valeriu Nicolescu, inginerul Cristinel Popa, scriitorul Florentin Popescu, fostul director al Ductil S.A. Eugen Sandu, publicistul Ionel Stănuță și sociologul Gheorghe Petcu.

„Este o bucurie pe care ne-am făcut-o nouă consilierilor și locuitorilor județului Buzău pe care noi îi reprezentăm. Este ca și într-o familie pentru că dacă nu reușim sau nu vrem să ne recunoaștem valorile și să învățăm de la ele nu o să știm nici cine suntem nici unde vrem să ajungem. Acești domni prin eforturile făcute de-a lungul carierei au dus faima Buzăului și în țară și în afara ei”  a spus președintele CJ Petre Emanoil Neagu.

Acordarea celor șapte titluri de cetățean de onoare a fost făcută de Consiliul Județean la propunerea Direcției de Cultură a județului Buzău cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri și a împlinirii a 50 de ani de la înființarea județului Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.