Parteneriat pentru etică și integritate în Consiliul Județean demarat, vineri de CJ Buzău și Transparency Internațional România

0

Etica și integritatea vor fi promovate la nivelul Consiliului Județean Buzău grație unui proiect realizat cu fonduri europene alături de Transparency Internațional România.
Proiectul numit „Parteneriat pentru etică şi integritate în Consiliul Județean Buzău” este finanțat din fonduri europene și are o valoare totală de 388.139,44 lei, din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 326.851,75 lei.

Ca și obiectiv general proiectul își propune consolidarea capacităţii administrative a CJ Buzău de a creşte integritatea şi de a reduce vulnerabilităţile la corupţie, prin dezvoltarea şi implementarea unui sistem de integritate care include standarde, politici şi proceduri de etică şi integritate, precum şi printr-un program de educaţie anticorupţie, contribuind la dezvoltarea unei administraţii locale eficace.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
1. Obiectiv Specific 1: Elaborarea şi aplicarea unitară a unui set de standarde de etică şi integritate, însoţite de politicile şi procedurile operaţionale aferente, care să faciliteze punerea în aplicare a cadrului legal în domeniul eticii şi integrităţii, contribuind totodat[ la implementarea la nivelul CJ Buzău a masurilor anticorupţie reglementate de legislaţia naţională şi monitorizate de SNA.
2. Obiectiv Specific 2: Dezvoltarea unei platforme colaborative la nivelul instituţiei, instrument inovativ de know-how în acest proces de adaptare şi aplicare a noilor standarde, care va funcţiona în beneficiul personalului şi al CJ Buzău în ansamblu.
3. Obiectiv Specific 3: Creşterea nivelului de educaţie anticorupţie în rândul Grupului ţintă, prin organizarea unui program în acest scop care va cuprinde 6 cursuri de formare/perfecţionare profesională în domeniul eticii şi integrităţii, precum şi 1 seminar în care se va discuta despre bune practici în domeniul eticii, integrităţii şi prevenirea corupţiei.

Grupul ţintă al proiectului este format din 270 de persoane, după cum urmează: 151 de persoane însemnând personal de conducere şi de execuţie din cadrul Consiliului Judeţean Buzău, 32 de consilieri judeţeni din cadrul CJ Buzău si 87 de persoane însemnând personal de conducere şi de execuţie din cadrul celor 87 de unităţi administrativ-teritoriale existente la nivelul judeţului Buzău.
Perioada de implementare a proiectului este iulie 2018 – noiembrie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.