Primari din Șapte comuna buzoiene au participat, luni, la loc cea de-a XX-a sesiune ordinară a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România, unde au fost prezenți și o parte a parlamentarilor PSD de Buzău dar și premierul Sorin Grindeanu, șeful PSD Liviu Dragnea și alți miniștri din actualul cabinet.
De la Buzău a fost prezenți la Adunarea Generală a Asociației Comunelor, primarii din Vâlcelele, Râmnicelu, Puiești, Valea Salciei, Balta Albă și Boldu care alături de alți primari din întreaga țară s-au plâns guvernanților de salariile mici pe care le încasează din postura de primar.
„Vreau să exprim respectul meu pentru ceea ce faceţi, pentru faptul că rezistaţi şi ţineţi vie această flacără a speranţei în comunităţile pe care le conduceţi (…). Salarizarea în rândul funcţionarilor a crescut, urmează salarizarea primarului”, le-a spus Liviu Dragnea in ropote de aplauze.
La rândul său ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, le-a promis alesilor, pe lângă mărirea salariilor și mult doritele sporuri
„Niciodată nu puteţi să aveţi sporuri şi, deşi sunteţi direct răspunzători de fondurile europene şi de absorbţie, sunteţi singurii care nu puteţi lua sporuri pentru absorbţie. Nu puteţi să aveţi nici spor de vechime”, a spus Lia Olguța Vasilescu spunând că toate aceste probleme își vor găsi rezolvare cu noua lege a salarizării.
În asentimentul primarilor a fost și premierul Sorin Grindeanu, fost şef al Consiliului Judeţean Timiş care a declarant că îi înțelege perfect pe primari.
„N-aveam cel mai mare salariu, era al cincisprezecelea, al douăzecilea. Astea nu sunt lucruri normale, la fel şi în ministere. Salarizarea trebuie să fie în raport cu responsabilitatea pe care o avem fiecare din noi”, a declarant premierul în fața aleșilor locali după care a început să se fotografieze cu cei prezenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.