E aglomerație mare la Centrul de Transfuzii Sanguine din Buzău acolo unde cam de săptămâna trecută a început să crească numărul donatorilor. Personalul unității are și explicația afluxului de donatori: odată cu venirea sărbătorilor, nevoiașii din tot județul vin să doneze din lichidul lor vital pentru a avea cu ce încropi masa de Paște. Sunt oameni amărâți pe chipul cărora se poate citi cu ușurință deznădejdea, oameni cu obrazul brăzdat de nevoi și sărăcie, pentru care Învierea Domnului nu înseamnă petreceri cu bucate alese, ci prilejul unei mese calde, în cel mai fericit caz.

Potrivit directorului Centrului de Transfuzii Sanguine Buzău, Adriana Crăciun, în ultimele zile a crescut semnificativ numărul donatorilor de sânge, numărul lor ajungând zilnic la 80-90, cu mult peste media unei zile obișnuite. Conform sursei citate, cei mai mulți dintre donatori sunt oameni sărmani, pentru care orice leu înseamnă o speranță, cei mai mulți dintre ei venind să doneze sânge pentru a avea ce le pune pe mese copiilor de Paște

” În fiecare an, în preajma sărbătorilor pascale, Centrul de Transfuzii are un număr foarte mare de donatori. De săptămâna trecută, am avut o medie de 80-90 de donatori. Îmbucurător este că avem și donatori tineri pe care îi așteptăm și în continuare. Probabil, criza financiară cu care toți ne confruntăm îi determină pe mulți, în aceste zile, să vină să doneze sânge”, ne-a declarat directorul Centrului de Transfuzii Sanguine, Adriana Crăciun.

Iar în zilele următoare, personalul de la Centrul de Transfuzii este pregătit să facă faţă unei cereri și mai mari din partea donatorilor. În preajma Paştelui, ca şi înaintea Crăciunului, numărul donatorilor care se prezintă într-o zi, ajunge şi la o sută.  De această dată, numărul donatorilor ar putea crește și mai mult cu cât în afara celor 7 bonuri în valoare de 63 de lei primite de fiecare donator în parte, cei care vin la Centru din județ primesc și decontul pentru transport.

În ultima vreme, numărul donatorilor buzoieni din județ scăzuse considerabil, mulți dintre cei din județ renunțând la a mai dona sânge pentru că din bruma de bani primită în urma actului erau nevoiți să plătească și transportul.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.