Aproape 3200 de buzoieni au intrat în acest an la liceu, după primele două etape de repartizare computerizată. Astfel, au fost ocupate 114 clase din cele 138 alocate la nivelul județului Buzău. În luna septembrie va urma cea de-a treia etapă de repartizare în care vor fi declarați admiși prin ședință publică elevii care nu au reușit să promoveze clasa a VIII-a la timp și au avut de susținut corigențe pe parcursul verii. Pentru ședința publică de repartizare de la începutul lunii septembrie au rămas vacante 668 de locuri care cu siguranță nu vor putea fi ocupate pentru că numărul de elevi rămași pe dinafară este mult mai mic.
De suferit, în acest caz, vor avea profesorii încadrați pe clasele care nu au intrunit numărul minim de elevi. Ei vor trebui redistribuiți pe un alt număr de ore și alte discipline, în funcție de deciziile directorilor unităților școlare respective.
Un număr foarte mare de locuri rămase vacante se regăsește la profilul tehnic, aproape 500 de locuri, în timp ce la profilul uman au rămas neocupate 52 de locuri.
Un caz interesant se înregistrează la Liceul Pedagogic din Buzău, unde dintr-o clasă nou înființată nu au fost ocupate decât primele 8 locuri și, ca atare, elevii vor fi redistribuți la alte licee.
„Un caz special se înregistrează la Liceul Pedagogic unde s-a propus introducerea unei specializări noi, bilingv, insuficient promovată care nu a adunat decât 8 elevi înscriși cu note foarte mari. In acest caz se vor redistribui acești elevi către clasele similare de la Hasdeu și Eminescu iar cei care nu vor putea intra aici din cauza mediilor vor intra pe opțiunea următoare”, a precizat inspectorul general al ISJ Buzău, Dumitru Ene.
Decizia conducerii ISJ Buzău va putea fi pusă în aplicare prin suplimentarea celor două clase de la colegiile naționale Hasdeu și Eminescu cu câte 3 locuri pe baza unei aprobări speciale. Prin această mișcare se va rezolva problema primilor 6 admiși din clasa formată la Liceul Pedagogic în timp ce ceilalți doi elevi rămași vor opta pentru un alt profil din cadrul Liceului Pedagogic.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.