Deși mai sunt doar câteva zile până la debutul noului an școlar, clasa zero dă, încă, bătăi de cap autorităților. Așa cum era de aşteptat nu toate școlile au reușit să intre în posesia mobilierului destinat clasei pregătitoare. 6 unități școlare din judeţul Buzău nu vor avea pe 17 septembrie, băncile şi scaunele specifice pentru că firma producătoare nu a putut face față comenzilor. Directorii celor 6 unități de învățământ au dotat clasele cu mobilier reglabil existent în școli, însă acesta este doar un compromis pentru că nu corespunde standardelor Ministerului Educaţiei.
„În șase școli avem probleme cu mobilierul din cauza faptului că firma care a încheiat contractele întârzie livrarea din cauza numărului mare de comenzi. Cu toate acestea școlile și-au luat măsuri pentru ca elevii să fie totuți întâmpinați cu mobilierul deja existent asemenea celui comandat iar la sfârșitul lunii când se vor face livrările el va fi înlocuit cu mobilierul nou”, a declarat inspectorul general adjunct Geta Burducea.
Investiții trebuie făcute și în grupurile sanitare. Dacă la clasele amenajate în incinta grădinițelor acest lucru este deja rezolvat, școlile trebuie să aloce fonduri și șă își doteze grupurile sanitare cu WC-uri și chiuvete adecvate pentru vârsta de 6 ani.
C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.