Scandal de proporții, în această după amiază, la sediul Partidei Romilor din Buzău, situat pe strada Tunel. Circa 200 de localnici din Calvini, veniți la sediul partidului, cu microbuze și mașini personale, protestează după ce la urechi le-a ajuns o informație conform căreia s-ar încerca schimbarea liderului lor. Mai exact, oamenii acuză că cei de la Județ ar intenționa, influențați de alți oameni din comună, să-l schimbe din funcție pe liderul romilor din Calvini, Gheorghe Ursaru, cu un anume Nicolae Oiță, zis Ceaușel.
Localnicii din Calvini susțin, cu ton ridicat și destul de revoltați, că nu vor ca liderul lor din comună să fie schimbat, mai ales că Ceaușel și oamenii lui ar avea ceva de urmărit iar gândurile lor nu ar fi dintre cele mai curate.
După aproape două ore de discuții cu ușile închise șeful romilor din Calvini, Gheorghe Ursaru a ieșit și a transmis susținătorilor săi vestea cea mare: ”O să fie bine! Ceaușel nu aprimit decizie de interimar și pentru desemnarea unui nou șef se vor face alegeri libere.”

La auzul acestor vorbe cei aproape 200 de etnici romi au chiuit de bucurie și s-au îndreptat cuminți către autovehiculele care îi aduseseră în oraș.

De menționat că reprezentanții filialei buzoiene a Partidei Romilor Pro-Europa nu au dorit să comenteze în nici un fel incidentul preferând să se închidă în sediu atât pe timpul discuțiilor cât și după plecarea delegației din comuna Calvini.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.