Scandal în PNL Buzău! Liberalii tradiționali spun NU venirii lui Ion Vasile și îl acuză pe Cezar Preda că ar sta în spatele întregii povești

0
502


Liberalii buzoieni spun un NU hotărât venirii în PNL a fostului lider al PSD, Ion Vasile și a deputatului Adrian Mocanu. Strânși în sediul partidului în așteptarea secretarului general al PNL Ilie Bolojan care nu a mai ajuns să le facă dreptate, liberalii din Buzău au înțeles că decizia Centrului este ca și luată și sunt convinși să lupte pe toate căile pentru a nu preda PNL către PSD.

„ Așteptam vizita lui Ilie Bolojan care nu s-a mai produs. Joi trebuia să comunicam cu dumneavoastră despre situația PNL Buzău. Am primit asigurări ca va veni secretarul general, am așteptat telefon însă abia sâmbătă seara am înțeles că nu va veni nimeni. Ni s-a spus că din cauza faptului că am anunțat presa nu va mai veni nimeni. Pot sa va comunic că, indiferent de consecințe, aceasta echipă nu va face echipa cu Ion Vasile și Adrian Mocanu dacă aceștia vor fi primiți în PNL. Este o hotărâre unanimă pe care o împărtășesc candidații, primarii și toți cei prezenți așa cum am afirmat și am reafirmat în această săptămână. Motivul este clar. Nu putem primi în rândurile noastre pe cineva asimilat cu FSN, cu PSD și împotriva căruia am luptat 20 de ani”, a declarat Dorin Bădulescu, co-președintele PNL Buzău.

De asemenea, Bădulescu a explicat că, venirea la conducerea PNL a lui Ion Vasile are la bază doar o răzbunare personală a Doctorului și că partidul nu ar trebui târât într-o asemenea poveste.

„Sunt oameni a căror imagine este grav prejudiciată și nu ne putem asocia cu astfel de oameni. Nu putem târî PNL Buzău într-o răzbunare personală pentru că domnul Ion Vasile a spus că singura motivație este să-l omoare pe Marcel(nr. Marcel Ciolacu președintele PSD Buzău). Și după ce îl omorâm pe Marcel ce facem? Luăm zestrea și mergem sa conducem PSD? Nu putem uita aceste lucruri iar poporul PNL s-a luptat mereu cu ceea ce a însemnat Mafia Roșie. Este mai mult decât clar că lipsa secretarului general Ilie Bolojan în rândurile noastre conferă un anumit răspuns că există o anumită decizie și reafirm ca în organizația PNL Buzău nu au ce căuta aceste persoane”, a declarat copreședintele PNL Dorin Bădulescu.

La rândul său, vicepreședintele PNL Buzău și candidatul desemnat pentru conducerea Consiliului Județean, Ioan Caton Mateeșescu a adus acuzații grave la adresa fostului copreședinte al PNL Buzău, deputatul Cezar Preda pe care îl acuză de tot haosul creat în partid odată cu încercarea de a impune o nouă conducere a organizației județene.

„Un grup de foști demnitari, împreună cu actuali demnitari ajutați de oameni din interiorul partidului doresc să preia conducerea acestei filiale. Este vorba de domnul Ion Vasile, de domnii Victor Mocanu și Adrian Mocanu și, din interior, domnul Cezar Preda. Artizanul acestei lucrări este acest mic Hrebenciuc de Buzău, domnul Cezar Preda. Fără ajutor din interior, cei trei Ion Vasile, Victor și Adrian Mocanu nu ar și reușit. Cei trei au încercat întâi să preia conducerea PSD și știți în ce condiții au plecat. Este de admirat ca PSD încearcă să schimbe clasa politica veche cu pași mici dar pe care îi face, în timp ce PNL revine la talibanii din politica buzoiană, oameni care au condus județul de la înființarea FSN. Domnul doctor Ion Vasile se confunda cu FSN, este discipolul lui Ion Iliescu și nu înțeleg cum conducerea PNL s-a gândit să îl primească”, a declarat vicepreședintele PNL Buzău, Ioan Caton Mateeșescu.

Și co-președintele PNL Buzău, Dorin Bădulescu a declarat este convins de implicarea lui Cezar Preda în cooptarea în partid a lui Ion Vasile și Adrian Mocanu după ce într-o discuție telefonică avută joi cu Cezar Preda acesta i-ar fi spus că le-a recomandat foștilor democrat-liberali să nu comenteze în fața prim-vicepreședintelui Teodor Atanasiu.

„Suntem convinși că așa s-a întâmplat și că domnul Preda are o legătură cu acest lucru pentru că joi am vorbit cu domnul Preda la telefon și l-am întrebat de cei toți membrii proveniți din vechiul PDL au tăcut la ședința la care a fost domnul Atanasiu și mi-a spus ca el le-a zis să tacă ceea ce pentru mine este suficient și demonstrează aceasta complicitate a domnului Cezar Preda”, a declarat copreședintele PNL Buzău, Dorin Bădulescu.

În final copreședintele PNL Buzău, Dorin Bădulescu a concluzionat că dacă la Centru se va lua decizia numirii în fruntea PNL Buzău a fostului șef al PSD, Ion Vasile atunci toți vechii liberali vor părăsi partidul.

„Dacă totuși se va lua decizia numirii în fruntea PNL a domnului Ion Vasile decizia este unanimă de a nu colabora. Sperăm totuși să nu se întâmple am făcut scrisori deschise către multe organizații din țară pentru că este nevoie de un vot al Biroului Permanent Național astfel încât toată lumea să voteze în cunoștință de cauză. Este pentru prima oară n 25 de ani când într-un partid se întâmplă așa ceva. Să fie dat PSD. Sperăm să nu se întâmple. Dacă totuși se întâmplă vom pleca”, a concluzionat Dorin Badulescu.

De cealaltă parte, deputatul Cezar Preda, acuzat de colegii de partid că s-ar afla în spatele acestei povești, neagă orice implicare în aducerea în partid a echipei condusă de Ion Vasile și spune că acesta este exclusiv apanajul Organizației Centrale a PNL care va trebui să decidă ce este de făcut.

„Am fost singurul politician care s-a bătut, din anul 2001 până astăzi, cu Partidul Social Democrat. Nici în anul 2009, când s-a stabilit alianţa PDL-PSD, eu nu am stat la masă cu ei. Să faci o conferinţă de presă ca să-ţi găseşti duşmanul şi adversarul în interiorul partidului mi se pare o mizerie de nedescris. În loc să vadă adversarul politic în Partidul Social Democrat, ei văd adversar politic în Cezar Preda. Nu am nici un amestec în construcția cu Ion Vasile iar domnul Bădulescu știa asta foarte bine. Oamenilor din PD-L le-am spus să nu intervină solidarizând cu protestatarii ca să nu piardă tot ce au muncit pentru că ei, spre deosebire de ceilalți, care sunt cu un picior în ALDE nu au unde sa se ducă. În rest, jignirile și acuzele mincinoase le arată caracterul! Eu sunt adversarul lor? Da, pentru că ei trăiesc și azi în USL! Mă mir că nu au spus că m-am înțeles cu ei și pentru maternitate, podul de la Vadu Pașii și cu autobuzul 2 de la Mărăcineni! Eu nu cred că aceşti oameni au dorit vreodată să se bată cu adevărat pentru primul loc cu Partidul Social Democrat. În rest, ce se va hotărî de la Centru pentru Buzău aceea va fi ”, a declarat deputatul PDL, Cezar Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.