După ce la începutul lunii martie, fostul deputat PSD, Ionel Olteanu și fostul vicepreședinte al filialei locale a PNȚ-CD, Andrei Barac, își anunțau cu surle și trâmbițe afilierea la formațiunea politică condusă de Dan Diaconescu, astăzi cei doi au ieșit în fața presei pentru a face publice o serie de nereguli din cadrul organizației județene Buzău a Partidului Poporului-Dan Diaconescu.
După o expunere tipic avocățească prin care a amețit pe toată lumea, Ionel Olteanu care semnează încă, vicepreședinte al PP-DD Buzău, și a cărui excludere din partid urmează să se discute în cursul zilei de astăzi, a tras o concluzie demnă de schițele lui Caragiale: „Nu pot fi exclus din PP-DD pentru că eu, conform statutului, nu sunt membru.”
Explicația oferită de conferențiarul universitar doctor Ionel Olteanu cu privire la calitatea sa de membru al PP-DD se bazează pe faptul că statutul formațiunii politice conferă calitatea de membru unei persoane care a semnat o adeziune numai după validarea ei de către mai multe foruri ale partidului, lucru care la Buzău nu s-ar fi produs.
„Simpla adeziune la PP-DD nu iți conferă calitatea de membru. Conform statutului, poți deveni membru numai după ce ești validat de mai multe foruri ale partidului, ceea ce la Buzău nu s-a întâmplat în cazul niciunui membru. Prin urmare, organizația PP-DD de la Buzău este una ilegală iar organele statului trebuie să se sesizeze din oficiu pentru că toți consilierii PP-DD să își piardă mandatele iar posturile din Consiliul Județean și consiliile locale să fie redistribuite formațiunilor politice legal constituite”, a precizat Ionel Olteanu.
Și candidatul PP-DD la Primăria municipiului Buzău, Andrei Barac, îi dă dreptate lui Ionel Olteanu, acesta recunoscând că în baza statutului nu poate fi membru al PP-DD însă se plânge că excluderea sa din partid nu poate fi reală atâta timp cât nu i-a fost comunicată decizia.
„Eu sunt într-o situație și mai delicată. Nici măcar până astăzi nu am primit înștiințarea că aș putea fi exclus. Nu știu dacă sunt exclus sau nu dar dacă este să respectăm statutul nu am cum să fiu exclus. Dar după statut se pare că nu sunt nici membru și nu este nici unul membru nici măcar Dumitrașcu”, a declarat Andrei Barac.
Nu am reușit să descifrăm care ar fi de fapt situația reală, însă după toate aparențele, cazul membrilor de partid ai PP-DD care nu au această calitate pare a fi un caz de genul celebrei dispariții a Elodiei și va necesita cu siguranță mult timp până la stabilirea adevărului.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.