AdrianMOCANU
În PSD situația nu este tocmai roză iar relațiile dintre membri nu sunt deloc armonioase. Un nou scandal a luat naștere, mărul discordiei fiind alegerea viitorului vicepreședinte al Consiliului Județean Buzău.
Tensiunile au ieșit la iveală încă de săptămână trecută când deputatul Adrian Mocanu transmitea prin intermediul unui comunicat de presă că nu este de acord cu numirea în funcția de vicepreședinte al Consiliului a lui Adrian Petre, fost liberal, trecut la PSD în timpul ordonanței privind migrația aleșilor locali.
Mocanu transmitea atunci și câteva nume ale unor social democrați care în opinia sa ar fi potriviți să ajungă în fruntea deliberativului județean.
Ulterior, Boșcodeală l-a taxat pe finul său de cununie, Adrian Mocanu, spunând că singurul care va decide cine va intra în bătălia pentru postul de vice al CJ Buzău va fi Cristi Bîgiu, el fiind cel care va trebui să facă nominalizarea iar pesediștii vor trebui să voteze în consecință.
Luni, după ce proiectul privind numirea noului vicepreședinte al CJ Buzău a fost retras de pe ordinea de zi, Adrian Mocanu a mai făcut o sforțare și a mai trimis presei un comunicat în care îl atacă dur pe nașul său, Constantin Boșcodeală, pe care îl numește arogant și fără lipsă de considerație față de colegii de partid. De asemenea, Mocanu îl acuză pe Boșcodeală de jocuri murdare, ascunse, de ”înțelegeri neonorabile” cu Cristi Bîgiu cu scopul ca cei doi să pună în funcție pe cine vor ei, nicidecum pe cine merită și e în stare să facă facă față unei asemenea funcții.
”Luni, 31 august 2015, proiectul de hotarare referitor la alegerea unui nou vicepresedinte al Consiliului Judetean Buzau a fost retras de pe ordinea de zi, in conditiile in care saptamana trecuta se prefigura o intelegere neonorabila intre conducerea actuala a PSD si seful Consiliului Judetean pentru desemnarea domnului Petre Adrian, un nou-venit in PSD, in postura de candidat al partidului pentru functia amintita. Interventia noastra publica si sustinerea de care aceasta s-a bucurat in randul membrilor PSD in general si al consilierilor judeteni ai PSD in special au avut un rol important in amanarea alegerii noului vicepresedinte.
Doresc sa multumesc, pe aceasta cale, social-democratilor care nu au dorit sa se lase manipulati, care au decis sa nu lase o asemenea decizie importanta la cheremul unui singur om. Este o dovada a faptului ca lucrurile au inceput sa se schimbe in PSD Buzau, ca situatia in care un singur om lua decizii pentru partid, cele mai multe discutabile, nu mai este permisa.
Pentru ca subiectul de la care a pornit discutia nu poate fi rezolvat cu o amanare, solicit in mod public includerea temei desemnarii noului vicepresedinte pe agenda forurilor de conducere din partid. Este singura modalitate prin care domnul Boscodeala poate demonstra ca este capabil sa renunte la ingamfarea, aroganta si lipsa de consideratie fata de oameni cu care a condus partidul pana acum. Sunt sigur ca decizia rezultata in urma deliberarilor din cadrul partidului va cantari mai mult in ochii electoratului decat intelegerea intre doua personaje certate cu legea. Sustinerea mea se indreapta spre oamenii valorosi profesional si politic din PSD, precum Stefan David, Gabi Baciu, Constantin Ghinioiu, Gheorghe Bodea, Doru Muzgoci, Danut Pale sau Cornel Diaconita. Ii asigur pe aceasta cale pe toti membrii organizatiei judetene a PSD ca, alaturi de primarii si consilierii nostri locali si judeteni, de o parte a parlamentarilor partidului si de membrii de baza ai PSD, ma voi stradui sa blochez orice incercare a gruparii Bigiu-Boscodeala de a lua decizii politice in interes personal sau de a conduce discretionar partidul”, transmite Adrian Mocanu.

Întrebat cum comentează toate acuzele lui Adrian Mocanu, fără a sta prea mult la discuții, liderul PSD, Constantin Boșcodeală, a spus răspicat: ”nu mă cobor la mintea lui”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.