Primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru, găsit în conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate pentru că ar fi încheiat cu fiul său un contract de vânzare cumpărare a unui teren în Mărăcineni ar putea fi împiedicat să mai candideze pentru un nou mandat dacă judecătorii Curții de Apel Ploiești nu vor accepta cererea de revizuire depusă de primar.
Agenția Națională de Integritate a stabilit în anul 2014 că primarul comunei Mărăcineni Constantin Dumitru a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de reprezentant al Comunei Mărăcineni, județul Buzău, a încheiat cu fiul său un contract de vânzare-cumpărare teren în suprafață de 1.184 mp, situat în Comuna Mărăcineni, Jud. Buzău, în valoare 36.882 Lei (aprox. 8.402 Euro). Fiul lui CONSTANTIN DUMITRU a fost, anterior încheierii contractului, declarat câștigător al licitației organizate de către Consiliul Local al Comunei Mărăcineni, județul Buzău.
Astfel, CONSTANTIN DUMITRU a încălcat dispozițiile art. 75 din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora „Aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru soţ, soţie, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv […]” și dispozițiile art. 76 din Legea nr.161/2003, potrivit cărora „Primarii […] sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I […]”.
Decizia Agenției Naționale de Integritate a fost atacată de primarul din Mărăcineni, fără succes atât la Curtea de Apel Ploiești cât și la Înalta Curte de Casație și Justiție însă fără succes ambele procese fiind pierdute definitiv și irevocabil de către Constantin Dumitru.
În urmă cu câteva zile, primarul a recurs la o cale extraordinară de atac, respectiv cea a revizuirii și acum așteaptă răspunsul magistraților de la Curtea de Apel Ploiești, răspuns care va stabili dacă primarul Constantin Dumitru va mai putea candida sau nu pentru un nou mandat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.