Integral SA
Licitația pentru identificarea unui spațiu în care să funcționeze Judecătoria Buzău dă naștere unor scandaluri între angajații Primăriei Buzău. Un conflict a izbucnit recent între directorul Direcției Economice a municipiului Buzău, Ion Gegea, și directorul executiv al Direcției de Cadastru, Administrare Patrimoniu, Fond Locativ, Transporturi locale, Victor Alexandru, după ce, cel din urmă, a eliberat un document care atestă că Direcția Economică a Primăriei Buzău condusă de Gegea a încasat vreme de ani buni taxe și impozite mai mari decât trebuia.
Totul a ieșit la iveală în urma licitației organizate de Tribunalul Buzău pentru identificarea unui spațiu în care să funcționeze pentru următorii 5 ani Judecătoria. Procedurile de identificare a clădirii sunt în toi, prima fază, cea a depunerii ofertelor s-a încheiat iar în urma analizării dosarelor unul dintre ofertanți a fost exclus de la licitație pentru că nu se încadra în zona fiscală potrivită.

Este vorba despre societatea Integral S.A. care intenționează să închirieze Tribunalului Buzău o parte din clădirea situată pe bulevardul Unirii nr 10. Societatea a depus o ofertă la sediul Tribunalului, ofertă în care este inclus și un certificat fiscal eliberat de Direcția Economică a Primăriei Buzău semnat de Ion Gegea prin care se atestă că societatea Integral S.A. are plătite impozitele la zi conform zonei fiscale A a municipiului Buzău. La evaluarea dosarelor, Tribunalul Buzău a solicitat Primăriei, printr-o adresă, să precizeze care sunt zonele fiscale în care sunt incluse clădirile celor cinci ofertanți înscriși la licitație și, surpriză, conform directorului executiv al Direcției de Cadastru, Administrare Patrimoniu, Fond Locativ, Transporturi locale, inginer Victor Alexandru, clădirea din Unirii nr. 10 se află în zona fiscală B a municipiului, deși de-a lungul vremii administratorii firmei au plătit impozite mai mari, specifice zonei superioare.
Sesizând gravitatea situației, Gegea, care a încasat prin Direcția Economică în ultimii 6 ani de la Integral S.A. impozite conform zonei fiscale A, i-a solicitat lui Alexandru să remedieze urgent eroarea, însă acesta nici nu ar fi vrut să audă.
Miercuri, directorul Direcției Economice a Primăriei Buzău, Ion Gegea, a declarat pentru ”observatorul buzoian” că introducerea societății Integral S:A. în clasa fiscală A a fost făcută în baza declarațiilor reprezentanților firmei. Aceștia ar fi precizat, în baza unor hărți pe care le dețin, că proprietatea s-ar afla în zona cadastrală A.
Ulterior, la verificarea electronică făcută recent în urma adresei Tribunalului Buzău, verificare operată de serviciul de specialitate s-a stabilit că Integral S.A. se află la granița dintre cele două zone, fiind certificată în zona B. Cu toate acestea, societatea a plătit de-a lungul anilor impozite conform zonei fiscale A.
În urma acestei situații, Gegea, care admite că Primăria a încasat mulți ani bani în plus nu doar de la Integral ci și de la alte firme aflate în aceeași situație, spune că va lua act de decizia Direcției de Urbanism și va rectifica baza de impozitare, urmând ca cel mai probabil societății să-i fie restituiți banii încasați pe nedrept. Gegea a adăugat că lucrurile ar putea fi lămurite într-o ședință de Consiliu Local. Cert este că Direcția Economică a încasat vreme de 6 ani taxe și impozite majorate fără un fundament legal nu doar de la Integral ci și de la alte firme aflate fix în aceeași situație.

Printre condițiile impuse prin caietul de sarcini pentru ca o clădire să poată găzdui Judecătoria Buzău se numără: imobilul trebuie să fie situat în zona fiscală A a municipiului, să nu fie amplasat la o distanță mai mare de 500 de metri de stațiile de transport în comun, să beneficieze de minim două căi de acces, pentru public și pentru deținuți și să aibă locuri de parcare suficiente.
Cladire Marghiloman nr2
Până acum, la licitația pentru spațiul destinat Judecătoriei Buzău s-au înscris cinci participanți printre care Integral S.A cu clădirea din strada Unirii, Nr.10, Leontin Bucur cu imobilul din strada Alexandru Marghiloman nr 2, Eurosting cu Galleria Mall, fosta Tipografie de pe strada Chiristigii și ATN Trust cu clădirea Campus TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.