mascati
Un scandal de proporții a izbucnit, joi, în cartierul Mihai Viteazu între două familii de romi care s-au bătut cu ce le-a picat în mâini.
Protagoniștii, clienți vechi ai polițiștilor, membri ai clanului Durac, și o familie din același cartier, s-au lovit cu lopeți, coase și țevi iar în urma loviturilor încasate o persoană a ajuns la spital unde a rămas internată în stare gravă.
Spiritele s-au calmat doar după sosirea polițiștilor, care i-au potolit pe scandalagii sub amenințarea armelor, după care i-au îmbarcat în mașini și i-au dus la sediul Poliției Municipale. Doi dintre cei agresați au fost reținuți pentru 24 ore, la fel și unul dintre agresori, posesor al unei condamnări cu suspendare în trecut.
Cel mai probabil, scandalagii vor fi prezentați, vineri, procurorilor cărora vor vor trebui să explice de la ce a pornit scandalul iar dacă situația o va impune, indivizii vor fi prezentați instanței cu propunerea de arestare preventivă.

La orele după amiezii, Biroul de RElații cu Presa al IPJ Buzăui a revit cu lămuriri despre scandalul iscat în urmă cu 24 de ore:

”În ziua de 16 iulie a.c., la ora 14.50, ofiţerul de serviciu de la Poliţia municipiului Buzău a fost sesizat cu privire la o altercaţie în care ar fi implicate mai multe persoane, incidentul înregistrându-se în cartierul Mihai Viteazul.
Imediat după primirea sesizării, la faţa locului au fost direcţionate echipaje de siguranţă publică şi poliţie rutieră care au luat măsuri pentru aplanarea conflictului.
Poliţiştii au identificat cinci persoane cu vârste cuprinse între 19 şi 39 de ani, care au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Buzău pentru continuarea cercetărilor şi clarificarea împrejurărilor în care s-a produs incidentul.
Întrucât un bărbat de 38 de ani acuza dureri a fost solicitată intervenţia unui echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Buzău care l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Acesta a refuzat internarea şi şi-a rezervat dreptul de a depune plângere împotriva agresorilor.
Având în vedere natura evenimentului, cercetările au fost preluate de poliţiştii de investigaţii criminale de la Poliţia municipiului Buzău, care au stabilit că incidentul s-a produs pe fondul consumului de alcool, împrejurare în care patru persoane cu vârste cuprinse între 19 şi 38 de ani s-au deplasat la domiciliul unei familii din vecinătate şi au provocat distrugeri la gardul imobilului.
Toate persoanele conduse la sediul Poliţiei municipiului Buzău au fost sancţionate contravenţional conform Legii nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Totodată, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „tulburarea ordinii şi liniştii publice”, „distrugerea” şi „violarea de domiciliu”.
În urma probelor administrate, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale faţă de cinci dintre cei implicaţi, trei cu vârste cuprinse între 19 şi 39 de ani fiind reţinuţi de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore.
Poliţiştii de investigaţii criminale continuă cercetările sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău”, se arată în comunicatul remis de IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.