Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma îi solicită președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu demisia din funcția de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008”, dar și din cea de președinte al Consiliului Județean și din cea de președinte executiv  al PSD Buzău.

Nemulțumirile acumulate de primarul municipiului Buzău s-au declanșat după ce municipalitatea nu a reușit să își impună un nou consiliu de administrație și să modifice actul constitutiv al Companiei de Apă Buzău în cadrul ședinței Adunării Generale a Acționarilor reprogramate pentru marți dimineață.

 „Începând de mâine vom avea mai multe plângeri penale pentru că acest binom, toxic pentru județul Buzău, trebuie să își înceteze acțiunile. Nu este vorba de Tescaru(nr Ionel Tescaru directorul Companiei de Apa buzau) ci de Petere Emanoil Neagu și Ionel Tescaru și o spun cu toată răspunderea. Până acum am tăcut că au fost alegeri și suntem în același partid dar acum nu mai tac, totul este premeditat și în acea adunare generală a ADI „Buzău 2008” s-au dat niște avize c pentru punctele pe ordinea de zi,  avize pe care noi nu le avem dar ei le aveau semnate de domnul Neagu. Pentru astea îi cer demisia  pentru că nenorocește și acest municipiu și acest județ. Nu mai poate lucra cum a lucrat până acum. Această gașcă mafiotă trebuie să înceteze. Lupt împotriva unui sistem, am spus-o de mai mult ori și nu pot să detaliez mai mult. Faptul că suntem în același partid nu are nici o legătură. Nu se poate să se lucreze așa împotriva oamenilor. Petre Emanoil Neagu controlează primarii pentru că le dă bani iar o altă parte din primari sunt ținuți în lanț de Tescaru care le-a angajat rudele și prietenii în fiecare localitate membra în ADI „Buzău 2008”  exact ca într-un sistem mafiotic și trebuie să înceteze acest lucru”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma

La ședința Adunării Generale a Acționarilor Companiei de Apă Buzău, Primăria a solicitat suplimentarea ordinii de zi cu două puncte unul din ele reprezentând dizolvarea Consiliului de Administrație al Companiei iar altul fiind modificarea actului constitutiv. Nici unul dintre cele două puncte nu a fost practic acceptat pe ordinea de zi suplimentară, mai mult, ședința a fost reprogramată pe motiv că nu s-a putut  verifica legalitatea desemnării reprezentantului municipiului Buzău în AGA a Companiei de Apă. După acest episod reprezentanții Primăriei Buzău au părăsit sala de ședințe refuzând să mai participe la ședința extraordinară a AGA.

Într-o conferința de presă convocată imediat după terminarea ședinței Adunării Generale a Acționarilor Companiei de Apă primarul Constantin Toma a răbufnit și a declarat că cere demisia președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu atât din funcția de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Buzău 2008 cât și din celelalte funcții publice deținute.

„Cer oficial demisia lui Neagu pentru că patronează această mafie cu Tescaru. Poate să-ș dea demisia și sin funcția de  președinte al C.J. pentru că nu face nimic și toți primarii se plâng. Ăsta este adevărul și mi-l asum. Vom face plângeri penale pentru hotărârile date de ADI „Buzău 2008” pentru că sunt ilegale.  Practic în atragerea celor 200 de milioane de euro în județul Buzău, municipiul Buzău este scos din calcule iar noi mai avem aici peste 55 de kilometri de conductă de azbest și oțel iar acest lucru înseamnă o calitate proasta a apei și nu pot fi de acord cu așa ceva. Trebuie să înceteze aceasta mafie pentru că ne pune în pericol viața”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu cel care deține și funcția de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008” nu a părut părea afectat de solicitările primarului Constantin Toma, considerându-le o reacție la cald a acestuia.

„Nu comentez asemenea declarații, probabil este o declarație dată la cald, este părerea dumnealui. Orice om este responsabil de ceea ce spune și ce face. Nu sunt la curent în totalitate cu declarațiile domnului primar pentru ca mai avem și treabă, sunt lucruri mult mai importante de făcut decât sa urmăresc aceste conferințe.  Avem de votat un buget și alte probleme ale județului dar cred că fiecare suntem responsabili atât în fața alegătorilor care ne-au ales cât și în fața organelor abilitate. Referitor la declarațiile domnului primar cu binom și trinom, probabil știe dumnealui ceva și îl rog să facă public ceea ce știe și rog organele abilitate să se autosesizeze și să cerceteze pentru că poate nici dumnealui nu are timp să facă atâtea plângeri penale și așa se pot sesiza alte organe din oficiu și poate descoperă unde sunt organizate acele grupuri infracționale de care face vorbire. Cred că e o declarație dată la cald pe care o tratez cu îngăduință”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Întrebat dacă declarațiile colegului său de partid, primarul Constantin Toma, ar putea duce la o ruptură în partid Neagu a spus că nu este posibil să se întâmple așa ceva însă a lăsat să se înțeleagă că singura relație care îl va mai lega de Constantin Toma va fi doar cea instituțională

„Nu, un partid ca orice organizație nu este creat pentru a reprezenta interesele unui membru sau al altuia ci pentru a reprezenta intereselor cetățenilor prin programele sale. Eu cred că toți cei care suntem aleși in structurile locale trebuie să lăsam haina politica deoparte si sa reprezentam cetățenii. Instituțional putem să ne întâlnim oricând și să stăm la aceeași masă. Dacă e să avem ceva de discutat oricând la o masă instituțională putem sta pentru că nu ne ducem să ne rezolvăm problemele noastre ci probleme curente sau ale cetățenilor în general”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.