Scoala Cochirleanca-7
Circa 65 de angajați ai Scolii Generale din comuna Cochirleanca nu și-au luat salariile deși autoritățile locale dau asigurări ca școala dispune de fondurile necesare pentru plata drepturilor cadrelor didactice și a personalului nedidactic. Problema a fost semnalată printr-o reclamație venită din partea mai multor cadre didactice nemulțumite sosită pe adresa redacției „Observatorul Buzoian”.
„Nu am primit salariile pe care ar fi trebuit să le luam pe data de 7 decembrie, astăzi suntem în 15 și nimeni nu ne-a dat nici o explicație și nu știm cât mai avem de așteptat. Am auzit că și în alte localități ar mai fi fost probleme cu banii însă am înțeles că s-ar fi plătit măcar o parte din salarii”, se arată în scrisoarea primită pe adresa redacției.
Conform liderului de sindicat al Sindicatului Învățământului Preuniversitar, Ion Dobre, probleme cu salariile cadrelor didactice se înregistrează în aceste zile în mai multe localități din județ și chiar la câteva școli din municipiul Buzău, problema fiind cauzată de faptul că multe școli au epuizat fondul de salarii înainte de ultima lună a anului. Liderul SÎP Buzău a mai spus că banii necesari pentru plata cadrelor didactice au fost deblocați din fondul de rezervă al Ministerului Educației dar că pentru a ajunge efectiv în conturile școlilor este nevoie de o hotărâre a autorității locale care nu poate fi luată decât cu întrunirea Consiliului Local.
„Probleme cu banii sunt în mai multe școli dar până la urmă banii au fost deblocați din fondul de rezervă al Ministerului Educației și acum există banii de salarii. Din păcate acum sunt alte probleme la modul că dacă banii veneau din fondul de rezervă al Guvernului ei puteau ajunge în conturile școlilor prin dispoziție de primar, în cazul acesta însă este nevoie de o hotărâre de consiliu. Am luat legătura cu Prefectura care a trimis adrese tuturor primăriilor pentru a urgenta această situație și avem deja cazuri, cum ar fi cel din Berca unde primarul imediat cum a primit adresa a convocat de urgență ședința de consiliu local și astfel banii au ajuns în conturi și oamenii vor putea lua salariile. Nu cunosc personal situația de la Cochirleanca dar o sa mă interesez să văd ce se întâmplă ”, a declarat liderul SÎP Buzău, Ion Dobre.
Contactat telefonic primarul comunei Cochirleanca, Ilie Nicolae, a declarat că situația generată la nivelul școlii din comună prin neplata salariilor cadrelor didactice și nedidactice de mai bine de o săptămână este cauzată strict de directorul și de contabilul unității.
„La Cochirleanca nu este cazul întrunirii Consiliului Local pentru că școala are bani suficienți de salarii. Școala are 1,2 miliarde de lei vechi în conturi și deci bani de salarii sunt, însă strict responsabili de neplata la timp a salariilor sunt directorul și contabilul unității”, a declarat primarul comunei Cochirleanca, Ilie Nicolae.
Situația a ajuns și la urechile inspectorului general al ISJ Buzău, Geta Burducea, care a declarat că se va interesa de problemele existente la școala din comuna Cochirleanca unde „mereu au existat niște probleme la nivelul conducerii deși autoritatea locală, când a fost vorba de bani, s-a îngrijit ca aceștia să nu lipsească .”
Până la ora redactării acestui material conducerea Școlii Cochirleanca nu a putut fi contactată.

2 COMENTARII

  1. […] Circa 65 de angajați ai Scolii Generale din comuna Cochirleanca nu și-au luat salariile deși autoritățile locale dau asigurări ca școala dispune de fondurile necesare pentru plata drepturilor cadrelor didactice și a personalului nedidactic. Problema a fost semnalată printr-o reclamație venită din partea mai multor cadre didactice nemulțumite sosită pe adresa redacției „Observatorul Buzoian”. „Nu am primit salariile pe care ar fi trebuit să le luam pe data de 7 decembrie, astăzi suntem în 15 și nimeni nu ne-a dat nici o explicație și nu știm cât mai avem de așteptat. Am auzit că și în alte localități ar mai Sursă știre […]

  2. Buna ziua ! Inca o data ziarul dumneavoastra dezinformeaza,aducand la cunostinta opiniei publice… ca un grup de profesori au semnalat problema, printr-o reclamatie sosita la ziarul dumneavoastra! Atitudine de tip bolsevic a ziarului si prin comentariul dumneavoastra ati adus un prejudiciu de imagine colectivului de cadre din SCOALA GIMNAZIALA COCHIRLEANCA!
    O ZI BUNA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.