Elevi Scoala 14

Cu mai puțin de o lună de zile înainte de debutul noului an școlar, Școala Gimnazială nr. 14 este pe cale să rămână fără utilități. Anunțul a fost făcut de managerul școlii, Ion Șerban, la întâlnirea șefilor învățământului buzoian cu directorii unităților școlare. Valoarea facturilor restante pe care doar școala din Simileasca le are de plătit pentru utilități depășește 1,5 miliarde de lei vechi.
„Eu vreau să vă spun că din luna mai nu am mai primit nici un ban. Am încercat până acum și doar eu știu cum am reușit să-i conving pe cei de la compania de gaze și electricitate să nu mă debranșeze pentru că apoi trebuie să plătesc bani și pentru debranșare. Dacă până acum am reușit, de acum înainte eu nu mai am nici o soluție. De luni de zile merg cu facturile la Primărie și mi se spune că nu au soluții pentru mine”, a declarant directorul școlii gimnaziale nr. 14 din Buzău.
La rândul său, inspectorul general al ISJ Buzău, Dumitru Ene, a declarat că la nivelul instituției pe care o conduce se cunoaște  situația școlii din Simileasca și a dat asigurări că, instituțional, va face toate demersurile ca municipalitatea să aloce banii necesari plății arieratelor Școlii nr. 14.
În replică, reprezentantul Primăriei municipiului Buzău, Nicolae Ene, a explicat că municipalitatea va aloca banii necesari școlii dar atunci când îi va veni rândul arătând că mai multe unități de învățământ înregistrează datorii mai mici sau mai mari.
„Nu este o problemă anume la Școala 14. Va primi banii când îi va veni rândul. Așa cum domnul director vrea bani pentru școala din Simileasca, așa și alți directori solicită fonduri de la Primărie. Să facă demersurile necesare și i se vor aloca banii”, a declarant Nicolae Ene.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.