Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Buzău anunță o nouă premieră culturală și educativă pentru publicul buzoian.

Este vorba despre „Școala Planetelor” un proiect care vine la muzeul din Buzău în anul în care se împlinesc 35 de ani de la călătoria primului român în spațiu, astronautul Dumitru Prunariu.
Într-un an cu multe evenimente dedicate acestei performanțe unice, într-un an în care instituția noastră a găzduit și organizat evenimente tematice precum Planetariul Mobil, observații cu telescoape profesionale, demonstrații de vehicule ce pot rula în medii ostile, selenare etc… Muzeul Județean Buzău își propune ca spre sfârșit de an să aducă în atenția publicului un nou proiect tematic.
Școala Planetelor este un proiect ambițios care își propune să aducă în atenția copiilor informații fascinante despre univers, planete, stele și galaxii, având un caracter educațional. Acest proiect își propune să îmbine educația și distracția, putând fi considerat o alternativă educativă pentru petrecerea timpului liber în familie dar și o activitate compatibilă cu programa școlară. Spectacolul începe cu un material didactic video de cca.15 min despre culorile Universului, după care urmează o călătorie fascinantă și interactivă printre galaxii și Planete. Copiii sunt încurajați să participe activ, punând întrebări sau solicitând prezentarea anumitor planete. Întregul spectacol durează 45 de minute. Spectacolul se vă desfășura într-o cupolă de 7 m diametru cu o capacitate de aprox. 50 de persoane, dispunând de un sistem de proiecție ce beneficiază de tehnologie digitală, full-HD.

Invităm pe cei mici și pe cei mari, iubitori de educație, iubitori de planete să vină în perioada 21-27 Noiembrie 2016 la Muzeul Județean Buzău unde, în parteneriat cu SC Învățare Interactivă SRL vor fi organizate spectacole-educaționale, zilnic, între orele 09.00-17.00. Prețul biletului este de 12 lei/pers.
Pentru programări vă rugăm să sunați la unul din numerele de telefon:
0760 89 68 68 – Școala Planetelor;
0238 56 07 61 – Muzeul Județean Buzău;

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.