Toate unităţile de învăţământ din judeţul Buzău, unde cursurile sunt suspendate de la începutul acestei săptămâni, din cauza zăpezii, vor rămâne închise şi joi şi vineri, a anunţat conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean  Buzău.

 

Potrivit şefului ISJ Buzău, Florina Stoian, toate unităţile de învăţămnânt din judeţul Buzău vor rămâne închise şi joi şi vineri, pentru că profesorii şi elevii nu pot ajunge la şcoli, în multe zone ale judeţului drumurile fiind în continuare blocate de zăpadă.

„Am făcut o analiză punctuală cu domnul prefect, în comandament, în această dimineaţă, şi am ajuns la concluzia că din cauza problemelor create de starea vremii nu se poate ajunge la şcoli. Profesorii nu pot ajunge, e frig foarte mare, e zăpadă foarte mare, nu vrem să punem în pericol copiii, astfel că am decis ca toate şcoilile şi grădiniţele din Buzău să rămână închise joi şi vineri”, a declarat, miercuri, şeful ISJ Buzău, Florina Stoian.

Potrivit acesteia, materia va fi recuperată ulterior, în funcţie de deciziile luate de conducerile fiecărei şcoli în parte.

 

În judeţul Buzău, toate drumurile naţionale sunt blocate, cu excepţia DN 10 Buzău-Braşov, pe care pot circula doar maşinile sub 3,5 tone. De asemenea, sunt peste 20 de drumuri judeţene închise, din cauza nămeţilor care ating câţiva metri înălţime. În plus, 45 de comune cu satele arondate sunt în continuare nealimentate cu energie electrăc,

Prefectul de Buzău, Paul Beganu, a declarat, astăzi, că se încearcă redeschiderea DN 1 B Buzău-Prahova şi a DN 2 (E 85) Buzău-limita cu Vrancea.

 

C.D.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.