Scriitorul Andrei Pleșu a conferențiat la Buzău la împlinirea a 110 ani de la nașterea lui Constantin Noica

0

Centrul Școlar de Educație Incluzivă a  sărbătorit, miercuri, 60 de ani de existență. Evenimentul a fost marcat la Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” printr-o conferință susținută de scriitorul Andrei Pleșu care a vorbit unei săli arhipline despre relația sa cu filosoful Constantin Noica, la împlinirea a 110 ani de la nașterea acestuia.

Fostul ministru al Culturii și-a început discursul cu o serie de amintiri care îl leagă de județul Buzău unde petrecut doi ani din școala primară, amintiri care au stârnit zâmbetele celor prezenți.

„Eu mi-am făcut două clase primare la Pârscov și Buzăul era capitala unde veneam din când în când cu părinții mei, la Drăgaica mai ales de unde păstrez amintiri, culinare în primul rând: covrigi, babic, ghiudem, Cârnați de pleșcoi… Acolo la Școala din Pârscov am făcut primele expăeriențe profesionale și existențiale. Acolo am luat prima diplomă de competență în clasa a doua dar și o diplomă de campion la țurcă”, a spus Andrei Pleșu.

Ulterior Pleșu a povestit auditoriului despre întâlnirile din studenție cu Constantin Noica și despre  cea învățat de la renumitul filosof.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.