Societatea Logistic Media Pop Art SRL din Turda care distribuia produse de panificație la Buzău în cadrul programului guvernamental Laptele și Cornul s-a retras din program după ce de la începutul anului au existat sesizări ce vizau nereguli la produsele offerite copiilor. Săptămâna trecută conducerea Consiliului Județean atrăgea atenția că dacă nu se va intra în normalitate va rezilia contractul cu societatea câștigătoare însă aceasta s-a retras de bunăvoie admițând practic că nu poate face față obligațiilor contractuale.

Produsele de panificație urmează să fie oferite elevilor de cealaltă societatea parte în asociere care este din județul Galați.

” Cei care distribuiau aceste produse, firma de la Turda, au renunțat la acest contract. In continuare se va derula contractul cu celalltă firmă din Galați. Cât se va derula procedura legală, probabil o saptamana, copiii nu au de ce să nu primească produsele. Înainte de această mișcare le-am transmis prin angajații Consiliului Județean să facă programul așa cum scrie în caietul de sarcini pentru că și l-au asumat când au câștigat licitația. Probabil și au dat seama că nu pot face față și au decis să se retragă”, a declarat președintele CJ Buzău, petre Emanoil Neagu.

La Buzău, licitația pentru distribuirea produselor de panificație în școli a fost câștigată de o asociere de două firme din Turda și Galați. La un control efectuat în ultimele săptămâni autoritățile au constatat că programul ”cornul și laptele” nu se derulează în condițiile stabilite. Echipa din care au făcut parte inspectori școlari, de sănătate publică, sanitari venerinari și de la Protecția Consumatorului a stabilit că produsele ajungeau la copii cu întârziere ori nu ajungeau deloc, erau transportate cu mașini impropii sau cornurile împărțite copiilor erau expirate și chiar mucegăite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.