Raul FLORESCU
Liberalii buzoieni i-au adresat o scrisoare deschisă noului ministru al Educației, Adrian Curaj, cerându-i acestuia să amâne concursul pentru ocuparea postului de conducere de la vârful ISJ Buzău programat pentru data de 25 noiembrie.

Iată aici scrisoarea deschisă semnată de Prim-vicepreședinte PNL Buzău :

 

Dați dovadă de curaj, domnule Ministru Curaj!

            Știm cu toții că timpul extrem de scurt care s-a scurs de la învestirea Dumneavoastră în funcție nu v-a dat ocazia să intrați în toate dedesubturile ministerului pe care îl conduceți. Ne este clar tuturor faptul că, încă un timp de acum încolo, treburile curente ale ministerului vor cădea tot în sarcina secretarilor de stat, cei care, de trei ani și jumătate, au făcut jocurile în Educația românească, politizând-o, în avantajul partidului care i-a promovat în aceste funcții, până la niveluri inimaginabile.

            Cu siguranță, aveți cunoștință despre concursurile care încă se desfășoară la Minister, pentru ocuparea posturilor de inspector general al inspectoratelor școlare județene. Probabil știți, de asemenea, că modul defectuos de organizare a acestora permite clienților Partidului Social Democrat – inspectori generali cu delegație sau aspiranți agreați de partid – să se retragă din concurs în momentul în care sunt respinși la una dintre probele de examen.

            În acest context, supun atenției Dumneavoastră situația de la Buzău, unde inspectorul școlar general cu delegație, membru marcant al Partidului Social Democrat, nu a reușit, în două rânduri, să obțină notă de trecere încă de la prima probă a concursului. Miercuri, 25 noiembrie, ea se va prezenta din nou să susțină acest concurs, având, cel mai probabil, spatele asigurat de cei care au protejat-o și până acum, prelungindu-i delegațiile pentru a putea pleca, la o nouă tentativă, din pole-position.

            De aceea, vă rog, Domnule Ministru, să dați dovadă de curaj și să amânați aceste concursuri, cel puțin în județele în care răul nu a fost încă făcut, până când veți putea fi sigur că acestea se desfășoară în mod corect, departe de orice influență politică.

Prim-vicepreședinte PNL Buzău

Ing. Florescu Raul – Ioan

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.