Un grup de elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” au ales, în Săptămâna Mare, un mod inedit de a le mulțumi medicilor aflați în prima linie în lupta cu pandemia. Elevii au scris scrisori medicilor din cadrul Spitalului Județean Buzău pe care le-au dăruit miercuri.

„Proiectul Scrisori pentru eroii zilelor noastre a luat ființă din necesitatea ca tinerii cu sufletul lor să empatizeze cu sufletul adulților care timp de un an de zile au trăit la foc continuu. Două eleve împreună cu conducerea Colegiului Național Mihai Eminescu au venit în fața dumneavoastră să vă mulțumească pentru scutul pe care l-ați făcut în fața oamenilor din Buzău pentru a preveni infectarea cu nemilosul virus. Vă mulțumim tuturor pentru răbdarea, devotamentul și responsabilitatea de care ați dat dovadă”, a spus directorul Colegiului Național Mihai Eminescu Buzău Rădița Palela.

„Prin acțiunea noastră am vrut să fim ziditori de biserici sufletești pentru eroii noștri, pentru cei ce au încercat să zidească ziduri între noi și virus. Eu îi numesc eroi pentru că, chiar dacă nu au mantii sau puteri supranaturale, îi numesc eroi pentru că luptă zi de zi, pentru că atunci când intră pe porțile spitalului uită de grijile lor și și se dedică 100% problemelor noastre. Aceasta nu este o meserie, este o vocație și ai nevoie de har pentru a o practica”, a spus eleva Ioana Vânătoru.

La rândul său managerul SJU Buzău, Claudiu Damian, le-a mulțumit copiilor pentru gestul lor și a subliniat că la nivelul instituției pe care o conduce nu au fost probleme deosebite tocmai prin implicarea tuturor angajaților unității sanitare: „Toți doctorii, toate cadrele medicale cât și tesa, achizițiile au avut un aport deosebit în gestionarea acestei pandemii. Eu spun că am avut un an și patru luni fără mari incidente peste care am trecut cu bine și am reușit să depășim clipele de restriște. Este foarte emoționant gestul dumneavoastră mai ales în această săptămână pentru că, așa cum ați văzut, când lumea e mulțumită cei în halate albe sunt eroi iar când nu este mulțumită  face alte dezaprecieri. Nu este un lucru frumos pentru că, în tot acest timp, nu au avut concedii, din cauza mea cel puțin unii nu au putu să plece decât câte 5 zile. Le mulțumesc că au avut răbdare cu mine și pentru susținerea dânșilor. Ați făcut un gest deosebit și ne-ați încărcat sufletește.”

„Încă odată vă spun că se adeveresc cuvintele Mântuitorului care spune că glasurile copiilor spun întotdeauna adevărul și astfel aceste aprecieri ale dumneavoastră ajung la sufletul nostru și sunt motorul și sursa de energie care ne țin în activitatea, ne ajută să mergem mai departe și să ne împlinim menirea”, a spus și medicul Victor Ioniță.

Nu în ultimul rând, medicul Bogdan Micu a mulțumit elevilor Colegiului Național „Mihai Eminescu” și a făcut din nou un apel la vaccinare, singura măsură viabilă pentru a reduce presiunea pe spitale și pe secțiile ATI.

„Inițiativa elevilor de la Eminescu este de admirat și ne bucură. A fost o perioadă în care cadrele medicale au fost în asediu permanent și nu prea a fost timp de repaus. Să sperăm că în perioada următoare, odată cu continuarea campaniei de vaccinare, să avem parte și de un pic de repaus. Fac apel încă odată ca populația să se vaccineze și să reducem această presiune pe spitale și pe secțiile de ATI”, a spus medicul infecționist Bogdan Micu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.