Ziua Veteranilor de Război a fost marcată, joi, la Cimitirul Eroilor printr-un ceremonial militaro-religios la care au participat veterani, militari și autorităţile administraţiei publice locale.  Ceremonia militară dedicată Zilei Veteranilor de Război s-a desfăşurat la Domul Central din „Cimitirul Eroilor” iar după ceremonie, veteranilor de război, prezenți la activitate, le-a fost vernisată, la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, colecția privată a pictorului Ioan Ștefan Sălăgean de exponate și efecte militare din perioada celor două conflagrații mondiale.

Citește ultima scrisoare a Veteranilor de Război!

Scrisoare veterani

În acest an se împlinesc 80 de ani de la intrarea României în cel de-Al Doilea Război Mondial. Sacrificiul militarilor români, sub misiunea sacră a eliberării teritoriului național, nu trebuie uitat, iar noi militarii avem datoria morală de a fi alături de veteranii de război, adevărate istorii vii, față de care instituția militară își îndreaptă aprecierea și respectul. În județul Buzău mai sunt în viață 62 de veterani de război dintr-un total de 2610 la nivel național și 8 în Republica Moldova.

România sărbătorește, în data de 29 Aprilie, Ziua Veteranilor de Război. Numărăm astăzi 2.610 supraviețuitori ai celui de-Al Doilea Război Mondial, cărora trebuie să le mulțumim pentru credința și bărbăția cu care au rezistat în vremurile de încercare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.