10 mii de euro. Atât vor trebui să scoată din buzunare social democrații buzoieni pentru a-și plăti sondajul în urma căruia vor fi stabiliți candidații ce vor primi sprijinul Uniunii Social Liberale pentru câștigarea Primăriei Buzău și a Consiliului Județean.

Suma este mare, spune șeful social democraților buzoieni, Constantin Boșcodeală, care se cam plânge că deși sondajul este comandat de Centru, echipa din teritoriu este cea care trebuie să achite factura către institutul de sondare.

” Unitatea de sondare este C.S.C.I, am încheiat contractul. Costă 10 mii de euro acest sondaj pe care noi trebuie să-l plătim. E greu să găsești în pușculița partidului 10 mii de euro. E făcut de centru dar îl plătim noi”, a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, Constantin Boșcodeală.

Liderul PSD Buzău a adăugat că un sondaj va fi realizat de formațiunea social democrată iar un al doilea va fi comandat și plătit, bineînțeles, de PNL și PC. Dacă între cele două cercetări sociologice vor fi diferențe notabile, atunci, atât PSD cât și liberalii și conservatorii, vor trebui să bage mâna încă o dată în buzunar, și să comande un nou sondaj, în urma căruia să fie desemnați candidații la Primăria municipiului reședință de județ și la Consiliului Județean Buzău.

”Sondajul va fi făcut în mod încrucișat cu institutul de sondare al ACD. Este vorba de C.C.S.D.  Dacă vor fi diferențe mai mari de plus minus 3 la sută, la rezultate, se va comanda un nou sondaj, din partea ambelor formațiuni politice. Dacă una din părți nu face sondaj, se ia de bun celălalt”, a explicat președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală.

Liderul social democrat a adăugat că sondarea cetățenilor de către institutul cu care PSD a bătut palma va începe, cel mai probabil, luni, urmând să fie intervievați 1200 de buzoieni din tot județul. Primele rezultate ale cercetării sociologice ar urma să fie făcute publice la finele lunii viitoare, după desemnarea candidaților pentru Primărie și Consiliul Județean urmând să fie aleși candidații pentru primăriile din județ.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.