Ședință cu scântei, joi, la Consiliul Județean. Discuțiile în contradictoriu au pornit pe seama proiectului care presupune majorarea tarifului la apă și canalizare proiect care a fost respins până la urmă după ce doar aleșii PSD au votat în favoarea acestuia. Primul care a lut cuvântul a fost consilierul Dorin Bădulescu care a explicat că introducerea în ședință extraordinară a proiectului privind majorarea prețului la apă-canal nu își are rostul, acuzând Compania de Apă că a practicat de-a lungul anilor majorări de preț nejustificate.
„Din documentația depusă nimic nu mă convinge că această majorare de preț este necesară. Anual au fost majorări de prețuri cu câte 7 la sută iar acum se solicită o nouă majorare cu 5 la sută dar nu știu pentru ce. Nu mi se pare corect introducerea acestui proiect într-o ședință extraordinară și cred că cel mai bine ar fi să treacă prin comisii” a declarat consilierul liberal Dorin Bădulescu.
Consilierul Raul Florescu a fost și mai tranșant spunând că proiectul ar trebui respins dat fiind că prețul perceput de Compania de Apă pentru apa potabilă și nu prea și pentru serviciul de canalizare este cel mai ridicat din întreaga țară.
„Eu cred că aest proiect trebuie pus și simplu respins și nu amânat pentru că prețul la apă și canalizare a crescut, si așa, nejustificat. Ni se aruncă în față problema investițiilor însă nu este lună în care apa pe care o primim la robinete să nu fie plină de rugină și alte impurități”, a declarat consilierul județean Raul Florescu.
Nici celelalte puncte de pe ordinea de zi nu au fost mai bine primite de reprezentanții opoziției. Discuții aprinse a stârnit atât proiectul privind stabilirea prețurilor medii ale produselor agricole și a valorii masei verzi pe hectar pajiște pentru anul fiscal 2015 la nivelul Județului Buzău. Reprezentanții Opoziției au cerut diminuarea prețului pentru hectarul de pășune având în vedere eliminarea mai multor subvenții de care beneficiau fermierii însă solicitarea lor nu a avut succes și proiectul a fost aprobat.
Aceiași soartă au avut și celelalte două proiecte respectiv cel privind rectificare bugetului proiectului ”Program de intervenții integrate pentru șomeri-certitudinea unui viitor durabil” și cel privind alocarea de bani pentru organizarea Adunării Generale a Consiliului Național al Elevilor.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.