Ne așteaptă un an fierbinte, și nu din punct de vedere meteorologic ci a ceea ce se va întâmpla pe scena politică locală. E doar an electoral, an în care ne vom alege reprezentanții în administrațiile locale și județene dar și pe cei care ar trebui să ne reprezinte în Parlamentul României.
Chiar dacă mai sunt câteva luni bune până la alegeri, la Buzău, frământări sunt în mai toate partidele, cele mai multe mișcări politice prognozate fiind însă în PSD, mișcări de culise generate de decizia copreședinților USL de a-l susține pe liberalul Cristi Bîgiu pentru șefia Consiliului Județean și nu pe social democratul Victor Mocanu.
Că trebuie să ne așteptăm la surprize, surprize, a spus-o astăzi chiar președintele Consiliului Județean, Victor Mocanu, cel care pentru prima dată a lăsat să se înțeleagă că ar putea pleca din PSD dacă nu va fi susținut pentru câștigarea unui nou mandat. Mai exact, dacă din septembrie când s-au anunțat candidații USL la primării și consilii județene și până înainte de Anul Nou, Mocanu spunea răspicat că va candida pentru un nou mandat dar pe listele PSD, acum social democratul a lăsat să se întrevadă o mișcare a sa la o altă formațiune care l-ar sprijini pentru a-și atinge scopul.
”2012 va fi un an destul de agitat din punct de vedere politic, cu acțiuni imprevizibile și cu rezultate tot imprevizibile. USL este o alianță ce și-a propus să ia un scor peste 50% la alegerile din 2012. Dacă prognozele vor coborî sub acest prag, sigur că alianța va fi pusă sub semnul întrebării. Până la urmă, orice colaborare pe scena politică este posibilă” a spus astăzi Victor Mocanu referindu-se la scenariul lansat recent de fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu care previziona că USL se va destrăma iar PSD va bate palma, până la urmă, cu PDL.
”Eu voi candida la presedinția Consiliului Județean iar acesta este un lucru cert. Sub ce siglă nici eu nu știu, până acum aceasta depinzând de formațiunile politice care vor dori acest lucru și care cred în mine și în victoria mea în alegeri. Acum sunt membru al PSD și automat mă regăsesc în USL. Dacă USL nu mă acceptă cu dorința mea de a candida, e problema lor. Răbdarea are și ea o limită iar dacă vezi că se depășește un prag, trebuie să vezi ce faci. Eu fac apel la domnii Ponta și Antonescu să se gândească cât mai repede vizavi de candidatura mea la președinția Consiliului Județean din partea USL.”, a adăugat Victor Mocanu.
Este pentru prima dată când președintele Consiliului Județean Buzău lasă să se înțeleagă, printre rânduri, că ia serios în calcul plecarea la un alt partid dacă nu va fi lăsat de liderii USL să candideze pentru un nou mandat, așa cum își dorește. Până acum, Mocanu spunea că va candida la miniparlamentul județean însă o va face fără a pleca din PSD. Rămâne acum de văzut cum va reuși Victor Mocanu să se strecoare din formațiunea social democrată, fără a se lua în calcul plecarea sa de bună voie, situație în care și-ar pierde mandatul de la Consiliul Județean.

Cristina DINULESCU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.