După ce au trecut recent printr-un proces de restructurare, finanțiștii buzoieni au din nou emoții. Agenția Națională de Administrare Fiscală ia în calcul un nou proces de reorganizare și restructurare, în urma căruia o sută de angajați din Finanțe ar putea fi trimiși acasă. Conform conducerii Direcției de Finanțe Buzău, noua restructurare va fi făcută cel mai probabil la începutul anului viitor, dar chiar și asa vestea nu pică deloc bine având în vedere că instituția se confruntă deja cu un deficit de personal.
”Se aude că se va face o nouă reorganizare în care vor intra circa 100 de persoane, oameni care nu știu ce vor face. Nu stiu nici cu cine o să se mai facă treabă, pentru că deja avem deficit de persoane”, a precizat, astăzi, directorul Direcției de Finanțe Buzău, Liviu Ilie.
La momentul de față, Direcția de Finațe Buzău are 482 de angajați, însă după restructurare, numărul acestora va trebui să ajungă la 380.”În mod normal, noi Buzăul, am fost la județele mici însă, datorită performanțelor, am fost băgați la categoria județelor mijlocii și astfel am mai obținut 100 de posturi în plus. Fiind în categoria județelor mijlocii ar trebui să ajungem undeva la 380 de persoane iar noi avem acum 482 de posturi ocupate”, a declarat Liviu Ilie.
Vestea imbucurătoare este că disponibilizările nu vor fi făcute pâna la finele anului, dar începând din 2012 absolut toți angajații vor fi supuși testelor de tip grilă, la finalul cărora se va ști cine va pleca acasă și cine va avea în continuare o slujbă. Dacă la recent încheiata disponibilizare, cei 25 de finanțiști dați afară din serviciu în urma testărilor și-au găsit de lucru pe la primăriile din județ, cei care vor întruni cel mai mic punctaj la testele de anul viitor vor fi obligați să părăsească sistemul și să își găsească alte locuri de muncă.
”Se pare, totuși, că nu se va face acum această disponibilizare, însă în prima parte a anului viitor, toată lumea va trebui să dea consurs pe test grilă si se va stabili clar cine pleacă. Șefii de servicii, directorii executivi și directorul executiv prim pot opta pe una din funcții fără să dea examen”, a precizat directorul Direcției de Finanțe Buzău, economistul Liviu Ilie.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/09/Liviu-ILIE.mp3|titles=Liviu ILIE]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.