Prefecții din întreaga țară ar putea fi schimbați. Guvernul se află în plină procedură de evaluare a acestora și urmează să prezinte primele concluzii după data de 1 februarie. La baza deciziilor pe care le va lua Guvernul în legătură cu soarta reprezentanților săi în teritoriu vor fi  „performanţele” acestora, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Dan SUCIU
„Vremea proastă continuă, activitatea prefecţilor este una importantă, aşteptăm să vedem cum vor trece peste această perioadă şi dânşii. Procesul de evaluare este în curs, va ţine cont de performanţele prefecţilor în aceste zile şi, probabil, în jurul datei de 1 (februarie – n.r.) vom veni cu o concluzie”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

 

De altfel, premierul Dacian Cioloş declara imediat după instalarea în fruntea Guvernului că va începe o operaţiune de evaluare a tuturor angajaţilor din administraţie, atât funcţionari publici, cât şi personal de conducere, pe baza unor criterii de eficienţă asemănătoare celor folosite în interiorul Comisiei Europene.
Până acum, echipa de la vârful Prefecturii Buzău a gestionat relativ bine problema zăpezii căzută pe perioada ultimei avertizări meteorologice, la Buzău reluarea circulației pe toate drumurile făcându-se înainte județelor învecinate precum Vrancea sau Brăila. Totul ține însă de criteriile de evaluare ale Guvernului Cioloș, însă, Buzăul nu ar fi la prima schimbare de prefect în plină iarnă. O situație similară s-a înregistrat în anul 2014 când prefectul de la vremea respectivă, Gabriel Baltă, a fost schimbat chiar la o vizită a vicepremierului Liviu Dragnea la Buzău.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.