Aglomerație, nervi întinși la maxim și timp petrecut în trafic cu orele. De asta vor avea parte începând de joi dimineață șoferii buzoieni dar și cei aflați în tranzit din și înspre Moldova. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis ca începând de joi dimineață podul vechi de la Mărăcineni să se închidă pentru reparații. Totodată mult așteptatul pod militar nu se va mai realiza, administratorul drumului nefiind dispus să plătească suma de bani necesară ca Armata să ridice podul militar.

Începând de joi, 19.04.2018, vor demara lucrările de reparații la podul situat pe DN2, km 114+570, Mărăcineni, județul Buzău.

Precizăm că termenul estimat de finalizare a lucrărilor de reparații este de aproximativ 130 de zile.

În urma consultărilor purtate cu reprezentanții administrației publice locale, poliției rutiere și a principalelor asociații profesionale ale patronatelor din transporturi, pe perioada desfășurării lucrărilor, circulația vehiculelor rutiere se va desfășura astfel:

  1. în zilele de luni până joi, inclusiv, circulația se va desfășura în ambele sensuri, pe podul nou de la Mărăcineni, pe o banda pentru fiecare sens de deplasare, traficul rutier va fi semaforizat și dirijat de piloți de trafic cu sprijinul poliției rutiere;
  2. circulatia vehiculelor rutiere cu masa totală maxim autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepția vehiculelor destinate exclusiv transportului de persoane este restricționată în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, după cum urmează:

– vineri între orele      10:00 – 22:00;

– sâmbătă între orele    8:00 – 18:00;

– duminică între orele 12:00 – 22:00;

Circulația vehiculelor rutiere cu masa totală maxim autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepția vehiculelor destinate exclusiv transportului de persoane este restricționată și în zilele de sărbătoare legală, după cum urmează:

– 30 aprilie și 1 Mai – între orele 12:00 – 22:00;

– 27 mai și 28 mai (prima și a doua zi de Rusalii) – între orele 12:00 – 22:00;

– 15 august (Adormirea Maicii Domnului) – între orele 12:00 – 22:00;

În vederea fluidizării traficului, pe toată perioada desfășurării lucrărilor de reparații, participanții la trafic pot utiliza următoarele rute alternative:

pentru relația Buzău – Râmnicu Sărat:

  • DN2B: Buzău – Făurei – Varianta Brăila; DN22: Varianta Brăila – Grădiștea – Râmnicu Sărat;
  • DN2B: Buzău – Făurei – Varianta Brăila; DN23: Varianta Brăila – Măicănești: DN23B: Măicănești – Râmnicu Sărat;

pentru relația Buzău – Tecuci – Focșani:

  • DN2B: Buzău – Făurei – Varianta Brăila – Șendreni; DN25: Șendreni – Tecuci; DN24:Tecuci – Tișita; DN2: Tișita – Focșani;

pentru relația Ploiești – Focșani, vehiculele cu masa totală de până la 40 de tone și înălțimea totală mai mică de 3,60 m, pot utiliza traseul:

  • DN1A: Ploiești – Varianta Brașov; DN11: Varianta Brașov – Târgu Secuiesc; DN2D:Târgu Secuiesc – Focșani;

pentru relația Brașov – Focșani, vehiculele cu masa totală de până la 40 de tone și înălțimea totală mai mică de 3,60 m, pot utiliza traseul:

  • DN11: Brașov – Târgu Secuiesc; DN2D: Târgu Secuiesc – Focșani;

pentru relația Brașov – Bacău, vehiculele cu masa totală de până la 40 de tone și înălțimea totală mai mică de 3,60 m, pot utiliza traseul:

  • DN11: Brașov – Chichiș; DN12: Chichiș – Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc; DN12A: Miercurea Ciuc – Comănești; DN2G: Comănești – Moinești – Bacău.

Participanții la trafic sunt rugați să respecte indicațiile piloților de trafic și restricțiile instituite temporar.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.