Încep să se liniștească apele la Grădinița cu Program Prelungit numărul 4 din Buzău, unitate aflată săptămâna aceasta în centrul unui scandal de proporții generat de nemulțumirea generală a educatoarelor care nu o mai vroiau cu nici un chip directoare pe Victorița Spâneci. Conducerea Inspectoratului Școlar Buzău a numit-o astăzi în funcția de director interimar în locul lui Spîneci pe Luminița Tănase. Aceasta vine la cârma Căminului 4, prin transfer, de la Căminul 7 situat în cartierul Micro 14. Totuși, tensiunile nu par a se termina aici. După plecarea lui Spâneci, directoarea contestată a depus la IȘJ un memoriu prin care atrage atenția asupra unor practici nu tocmai la locul lor la care ar apela educatoarele. De altfel, și în timpul conflictului, Victorița Spâneci le-a acuzat pe educatoarele care o contestau că bagă mâna în buzunarul părinților, cărora le cer sume importante de bani pentru diverse activități la care ar fi trimiși copiii. Acum, după depunerea acestui memoriu, conducerea IȘJ trebuie să analizeze cele contestate și să ia măsurile care se impun.
Reamintim, săptămâna aceasta, educatoarele de la Grădinița numărul 4 din Buzău au refuzat să mai intre la clase, nemulțumite de atitudinea și comportamentul directoarei Victorița Spîneci. Până la urmă, după două zile de grevă, timp în care copiii și părinții au avut de suferit, directoarea și-a dat demisia, nu înainte însă de a lăsa pe masa conducerii IȘJ o serie de plângeri la adresa educatoarelor care nu au vrut-o la cârma grădiniței.

Cristina DINULESCU

2 COMENTARII

  1. Cea mai bună desmnare a directorilor de şcoli şi grădiniţe ar fi prin alegeri libere, secrete, în consiliul scolii sau al grădiniţei. Chiar dacă sunt trei colegi la o şcoală primară! Sau gădiniţă.
    Victoriţa s-a străduit să facă ceva dar nu a ştiut să-şi facă colaboratori…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.