Un ban în plus, din recenzare, pentru unele cadre didactice

Posturile de recenzori din cadrul Recensământului General al Populaţiei şi Locuinţelor vor fi ocupate masiv cu educatoarele şi învăţătorii din judeţ. Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) execută un ordin trimis ca recomandare de şefii din Ministerul Educaţiei şi, profitând de vacanţa preşcolarilor şi a elevilor din clasele primare, de la sfârşitul lui octombrie, scoate cadrele didactice la muncă de recenzare.

 

În perioada 20-31 octombrie a.c. în care se va desfăşura recenzarea, grădiniţele şi clasele primare vor fi în vacanţă. Ieri, conducerea IŞJ a transmis unităţilor de învăţământ din subordine o adresă a Ministerului Educaţiei, prin care se recomandă implicarea cadrelor didactice în activităţile de recenzare a populaţiei. Cum vacanţa preşcolarilor şi a claselor I-IV este între 22-30 octombrie, cadrele didactice care predau la aceste cicluri nu vor face cursuri nici în zilele de 20, 21 şi 31 octombrie, urmând ca materia să fie recuperată până la sfârşitul anului şcolar.

 

Apelând la disponibilitatea cadrelor didactice, autorităţile ministeriale amintesc şi de faptul că, în conformitate cu prevederile H.G. 1502/ 2009, personalul implicat în acţiunile de recenzare va primi o indemnizaţie aferentă activităţii prestate. Este vorba despre 50 de lei impozabili, pentru fiecare zi de activitate.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.