După două zile însorite și cu temperaturi pozitive vremea se va răci treptat, ajungând în a doua parte a săptămânii, la temperaturi maxime vor avea valori cuprinse între -13 şi -3 grade Celsius, în timp ce minimele vor coborî până la -22 de grade.
Vor fi precipitaţii, dar slabe cantitativ miercuri mai ales în zonele de munte. Vor fi condiţii de polei, în special în zonele joase de relief din Centru, Sud şi Est, iar la începutul intervalului va fi ceaţă. Pe parcursul zilei de miercuri se așteaptă temperaturi maxime ce se vor încadra între -3 şi 7 grade, urmând ca pe parcursul nopţii de miercuri spre joi temperaturile minime să se încadreze între -7 şi 0 grade conform specialiștilor de la Agenția Națională de Meteorologie.


Joi vor apărea modificări semnificative ale vremii atât sub aspect termic cât şi al precipitaţiilor. Vremea va deveni geroasă noaptea, îndeosebi în jumătatea de nord a ţării. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ninge, în general slab cantitativ ziua, local în partea de Nord, Vest şi la munte şi doar izolat în rest. Noaptea, ninsorile vor fi semnalate în partea de Sud şi de Sud-Est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului, cu precădere în regiunile estice şi în zona de munte înaltă, unde zăpada va fi spulberată şi viscolită. În orele amiezii sunt aşteptate temperaturi maxime cuprinse între -2 şi 7 grade, în timp ce minimele, în scădere accentuată faţă de nopţile precedente, se vor situa între -15 şi -5 grade.
„Pe parcursul zilei de vineri, procesul de răcire a vremii va continua şi chiar se va accentua, vremea devenind geroasă mai ales în partea de Vest, de Centru şi de Nord a ţării. În regiunile intracarpatice, dar şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, vor fi înnorări în cea mai mare parte a intervalului. Local şi temporar va ninge, iar în zona Moldovei, a Dobrogei şi în Zona Bărăganului, precum şi la munte, vântul va prezenta intensificări, viscolind şi spulberând zăpada. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi doar cu totul izolat va fulgui, mai ales în zona Transilvaniei. Temperaturile maxime se vor încadra între -13 şi -3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -22 şi -10 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei”, anunță meteorologii de la ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.