A trecut aproape jumătate din toamnă și nici strop de ploaie. Seceta aprigă cu care românii se confruntă de două luni și-a pus serios amprenta și asupra județului Buzău.
Potrivit directorului Direcției Agricole Buzău, Cosmin Florea, din cauza lipsei ploilor, cultura de rapiță este compromisă aproape total, speranțe mai existând pentru grâu, însă numai dacă va ploua săptămâna viitoare. Iar meteorologii ne anunță că în sfârșit vom scăpa de secetă și vor veni ceva ploi, astfel încât agricultori să-și mai poată salva ceva din culturi.
Până când vor veni însă ploile, oamenii din zona de câmpie dar și de deal din județ, suferă aprig din cauza lipsei precipitațiilor. Multe fântâni au secat iar gospodarii cu animale în ogradă se vor nevoiți să meargă distanțe mari până la puțurile unde își pot adăpa vitele.
La Scorțoasa, ieri, autoritățile locale au cerut sprijinul pompierilor care să aducă în zonă o cisternă cu apă.
”Am avut de suferit serios din cauza secetei, mai ales gospodarii care trebuie să-și adapate animalele. Sunt problema la Balta Tocila dar ș în alte zone. Deja incepând de azi(n.r.ieri) am solicitat sprijin pentru satul Balta Tocila, unde sunt fântâni secate, să fim ajutați de pompieri prin centrul Berca. Oamenii se descurcă foarte greu. Sursele de apă sunt suprasolicitate, oamenii se deplasează greu acolo unde nu au secat fântânile pentru că mulți sunt în vârstă”, a declarat primarul localității Scorțoasa Traian Răican.
Meteorologii vin însă cu vești bune și anunță ploi pentru week-end-ul ce tocmai stă să înceapă.

Cristina DINULESCU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.