Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă dr. Raed Arafat va participa, sâmbăta viitoare, la Buzău, la evenimentele prilejuite de sărbătorirea a 168 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii şi a Zilei Pompierilor din România unde va înmâna  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău Drapelul de Luptă.

De altfel, manifestările prilejuite de Ziua Pompierilor vor debuta duminică și se vor întinde pe tot parcursul săptămânii astfel:

 

În ziua de duminică, 11.09.2015, între orele 09:00 – 13:00, salvatorii buzoieni îşi aşteaptă vizitatorii la „Expoziţiile de tehnică de intervenţie la incendii, descarcerare şi alte situaţii de urgenţă” în parcul Crâng – zona Obelisc şi parcul Tineretului – aleea centrală din municipiul Buzău, respectiv în parcul din faţa primăriei din municipiul Râmnicu Sărat.

 

Activităţile vor continua şi marţi, 13 septembrie, data la care se vor organiza ceremonii militare şi religioase, depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori la Monumentul Eroilor Pompieri de la Mihăileşti, la Statuia Eroului Pompierilor din Dealul Spirii – căpitan Pavel Zăgănescu din municipiul Râmnicu Sărat, strada Crângul Meiului, nr 85, precum şi la mormintele eroilor pompieri buzoieni, fiind cinstită astfel memoria eroilor pompieri căzuţi la datorie de-a lungul timpului.

De asemenea, în aceeaşi zi, în intervalul 08:00-14:00, toate subunităţile din subordinea inspectoratului îşi vor deschide larg porţile pentru publicul care doreşte să afle specificul profesiei de pompier, să ne cunoască şi să vizioneze tehnica şi echipamentele cu care echipajele participă la diferitele misiuni.

Manifestările prilejuite de Ziua Pompierilor se vor încheia în data de 17 septembrie, când Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „ Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău va organiza, începând cu ora 14:00, pe platoul Dacia din municipiul Buzău, festivitatea de înmânare a Drapelului de Luptă.

Drapelul de Luptă urmează a fi înmânat unității de către Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă dr. Raed Arafat. De asemenea, la evenimentul de sâmbătă sunt invitaţi să participe  Inspectorul General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă General de brigadă Ovidiu Vasilică, reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, ai Consiliului Judeţean Buzău, precum şi ai administraţiei publice judeţene şi locale.

Festivitatea se va încheia cu defilarea întregului personal,precum şi a tehnicii de intervenţie specifică structurilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.