Războiul politic dintre fostul și actualul primar al municipiului Buzău a răbufnit după aflarea tragicei vești a morții şefei Serviciului Control, Inspecţie şi Facilităţi Fiscale Persoane Fizice din cadrul Direcției Economice a Primăriei Buzău, Vasilica Mihail.
Tocmai când ar fi trebuit să dea dovadă de compasiune și să nu toarne și mai mult gaz pe foc, fiind mult mai indicat să tacă, cei doi politicieni au pornit o serie de declarații prin care, mai ocolit sau mai direct, se acuză reciproc de moartea angajatei de la Direcția Economică a Primăriei Buzău, inducând practic ipoteza, neconfirmată oficial, a sinuciderii celei care a fost un angajat model al Primăriei, despre care toată lumea spune că își făcea foarte bine treaba.

„Era un om foarte echilibrat, soţul dumneaei avusese şi o problemă de sănătate, dar în ultima vreme era în stare foarte bună şi, de asemenea, băiatul ştiu că terminase Facultatea de Teologie şi se căsătorise; era foarte bine. Eu cred că pur şi simplu este o stare fizică, cel mai probabil din cauza serviciului. Ăsta-i punctul meu de vedere; nu înseamnă că aşa este; eu de la 1 martie nu mai am nici o legătură cu Primăria”, a declarat fostul primar Constantin Boșcodeală pentru SansaNews.ro

Totodată, la auzul declarației lui Boșcodeală, actualul primar, Constantin Toma, nu a putut să stea, deoparte admițând practic că în interiorul instituției există tensiuni de care îl consideră responsabil pe fostul edil.
„Îmi pare foarte rău pentru astfel de declaraţii, dar din punctul meu de vedere, acolo doamna îşi făcea treaba; a fost o persoană apreciată aici. Aseară)marţi) a lucrat până la 6 şi jumătate şi a făcut cerere de concediu, trei zile, ca să prindă şi week-end-ul; că ar fi declarat colegilor, care mi-au spus şi mie, că pleacă cu soţul la Verneşti, de unde este şi soţul (…). Nu a fost nici un fel de presiune sau tensiune. Am avut o singură discuţie cu ea pe o plângere a unui cetăţean care a venit în audienţă. Tensiunile sunt generate şi legate de tensiunile pe care le-a lăsat până la urmă cel care a fost înainte. Încercăm să rezolvăm şi noi problemele aşa cum putem. Femeia nu era pe nici o listă de dat oameni afară. Nu există nici o listă de dat oameni afară din Primărie. Era o persoană apreciată şi rămânea oricum în Primărie. Am semnat azi 40 de documente făcute de ea până aseară. Acum aşteptăm sa vedem ce vor spune Parchetul şi Poliţia care anchetează. Vom ajuta familia. Vom merge la înmormântare. O să-i ajutăm cum putem. Am vorbit cu colegii. Este o stare de tensiune maximă în Primărie pentru că a murit un om. Vă daţi seama. Tensiune este şi în Direcţia Economică după ce s-au trimis în judecată 6 funcţionari. Tensiunea e de la fostul primar. Nu la angajaţii din Primărie. Eu îi înţeleg, dar trebuie să-mi fac treaba şi să respect legea. Nu ştiu de ce vorbeşte aşa dl. Boşcodeală. Tragedia e prea mare ca să ai astfel de supoziţii. Aceasta este o poziţie a sa foarte ciudată”, a declarat primarul Constantin Toma pentru același cotidian.

3 COMENTARII

  1. Pe vremea lui Boscodeala nu s-a aruncat nimeni pe geam. Avea un suflet mare nu ca Toma. TOMA URASTE TOT CE A FACUT BOSCODEALA cu toate ca oamenii lui l-au ales !!! Toma e PDL-ist ca si Radu Sebastian!!! Nu se vor potoli pana cand blestemele mortilor nu se vor
    Intoarce asupra copiilor lor legitimi sau nu.

  2. Avea un suflet….mareeee,ii lasa pe ceilalti sa se bucure de firimituri,dar sa fie compromisi,iar el lua toata fabrica de paine.Ma lasi cu sufletul care a lasat Buzaul sa fie un chitch,un oras inapoiat,gri si plin de oameni cuplati la fosta lui morisca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.