Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Buzău a fost dotată, în joia mare, cu trei frigidere, treci cuptoare cu microunde, trei televizoare și două nebulizatoare grație gestului făcut de militarii Diviziei 2 Infanterie Getica care au demarat la finele lunii martie o campanie umanitară cu prilejul sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre. Alături de aparatura medicală și cea electrocasnică militarii buzoieni au mai dus copiilor internați în cea mai mare unitate spitalicească din județ și câteva lăzi de dulciuri pentru ca micuții să simtă gustul copilăriei pe perioada sărbătorilor de Paște.
Banii proveniți pentru achiziția aparaturii și alimentelor au provenit din donarea de sânge pe care militarii Garnizoanei Buzău au făcut-o pe toată perioada lunii aprilie

Bucuria celor care au inițiat gestul umanitar a fost cu atât mai mare cu cât la instalarea televizoarelor cei mai mici pacienți s-au bucurat nespus că pot urmării personajele preferate din desenele animate savurând totodată dulciurile primite. Prezent alături de militari, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general de brigadă dr. Lucian FOCA, a declarat: „Nu ştiu ce ne face să nu vedem părţile frumoase ale oamenilor, nu ştiu de ce preţuim mai mult nişte lucruri, decât un copil care aleargă să te îmbrăţişeze, ştiu doar că nimic nu este mai de preţ decât sănătatea şi bucuria copiilor.”

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.