Ședințele publice ale CLM nu vor mai putea fi transmise LIVE decât de o societate agreată de municipalitate

0

Consilierii Locali Municipali au adoptat, luni, un proiect de hotărâre prin care dreptul de a transmite imagini în direct din timpul ședințelor deliberativului local nu mai este la îndemâna oricui ci aparține unei firme cu care municipalitatea a încheiat un contract în baza unei proceduri de achiziție.

Propunerea a surprins pe toată lumea și a stârnit discuții în contradictoriu în cadrul ședinței extraordinare în care s-a făcut anunțul că de la ședința ordinară din 30 iulie nu vor mai fi permise transmisiunile în direct însă cu toată opoziția consilierilor PNL care s-au declarat împotriva acestei decizii proiectul a fost adoptat cu majoritatea voturilor consilierilor PSD.

„Domnule primar imaginea mea poate vreau să hotărăsc eu cine să mi-o transmită. Nu cred că este corect ca Primăria să hotărască pentru mine”, a spus consilierul Constantin Ionescu.

„Puteți să ieșiți în hol și să vă filmeze cine vreți dumneavoastră”-a venit replica primarului Constantin Toma.

„Nu domnule primar, aici este Consiliul Local și noi participăm la ședințele Consiliului Local care sunt publice prin lege. Oricine poate veni și filma și transmite….. Aici este Consiliul Local, de ieșit puteți ieși dumneavoastră în hol să vă filmeze cine agreați dumneavoastră”, a venit replica consilierului PNL Ion Barbu.

„Supuneți la vot!”-s-a adresat Constantin Toma președintelui de ședință și mașina de vot a PSD a stabilit noile reguli.

Astfel, începând de marți 30 aprilie de la ședința ordinară a lunii iulie transmisiile în direct, indiferent că sunt pe rețelele de socializare sau transmisii TV nu mai pot fi făcute decât de către societatea agreată de municipalitate (Magnetic Zero Production SRL). Jurnaliștii pot participa în continuare la ședințe însă nu mai pot transmite imagini în direct.

„Vă veți desfășura activitatea dar transmisiile in direct nu vor mai fi făcute decât de către o singură societate care are exclusivitate și care o va face în mod profesional. Cine vrea să transmită imagini în direct le vor prelua de pe site-ul Primăriei. Cred că e un mod profesionist de a face treabă cu multe camere, cu burtiere cu tot ce trebuie. Este un vot al CLM pe care trebuie să îl respect. Este hotărârea consilierilor ”, a explicat Constantin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.