Adrian ZOICAN
Adrian ZOICAN

Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău are un nou coordonator după ce medicul urgentist Alina Dăscăleanu și-a dat demisia și a plecat la muncă în străinătate. Cel care are în mână situația deloc ușoară de la UPU, unul dintre cele mai aglomerate departamente ale spitalului unde criza de specialiști este cronică, este medicul Adrian Zoican, de 39 de ani, care este angajat al spitalului buzoian de la 1 octombrie 2008.
Medicul Alina Dăscăleanu a condus Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău pînă în septembrie când a decis să demisioneze și să plece să profeseze în străinătate.
După plecarea acesteia, la Urgențe au rămas doi medici cu program normal și alți doi cu jumătate de normă. În aceste condiții, Spitalul Județean Buzău ar mai avea nevoie de cel puțin 5 medici care să lucreze la UPU, însă aceste locuri nu vor fi ocupate poate niciodată pentru că specialiștii nu sunt interesați să lucreze într-o unitate ca Spitalul Județean.
În aceste condiții, timpul de așteptare al pacienților este extrem de greu de suportat, nemulțumirile bolnavilor fiind un subiect la ordinea zilei. De exemplu, pe facebook periodic sunt postate filmulețe cu oameni bătrâni și bolnavi, mulți în stare gravă, care așteaptă cu orele pe holurile de la UPU.
Nimic nu pare însă să resolve problema de la UPU. Conducerea spitalului scoate periodic posture la concurs însă nus unt doritori.
Mai mult, în această perioadă, spitalul din Buzău stă pe un butoi de pulbere, având în vedere că mare parte dintre medici au semnat pentru demisia în bloc în timp ce alții vor să intre în grevă generală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.