Mihailesti 2014-5
Consilierul Liberal Raul Florescu a cerut, miercuri, conducerii Consiliului Județean Buzău să elaboreze un proiect de hotărâre prin care pompierului Erou Marian Ilie Simi, rămas infirm în urma accidentului de la Mihăilești, să își poată achiziționa o nouă proteză.
„Este rușine ca un erou, un om cu care ne mândrim și ne fotografiem cu el pe la comemorări să ajungă în situația să solicite în presă ajutor financiar pentru cumpărarea unei proteze. Eu vreau ca banii aceștia, aproximativ 17.000 de euro, să îi dăm noi, Consiliul Județean, pentru că nu este o sumă extraordinar de mare față de ceea ce se cheltuie pe aici și nu vreau să apără un politician, oricare ar fi el, care să își facă campanie, să se pozeze cu acest om și să spună eu i-am luat proteza”, a declarat consilierul liberal Raul Florescu.
În replică, juristul Consiliului Județean, Mirela Oprea, i-a transmis liberalului că instituția s-a autosesizat și a întocmit deja un proiect de hotărâre prin care pompierului Marian Ilie Simi îi va fi acordat un sprijin în valoare de 9.000 de lei.
De cealaltă parte, vicepreședintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, l-a acuzat pe liberalul Raul Florescu că se grăbește să facă declarații în necunoștință de cauză și că își face campanie pe seama suferinței oamenilor.
„Domnul Florescu se grăbește ca de obicei dar vreau să îl anunț că noi am luat deja act de această problemă și am alocat suma maximă pe care ne-o permite legea, respectiv 9.000 de lei, însă proiectul nu a putut intra pe ordinea de zi de astăzi că a fost întocmit prea târziu. Faptul că domnul Florescu vrea să își facă campanie pe seama suferinței oamenilor este problema domniei sale, dar vreau să îl informez că prețul protezei de care are nevoie pompierul erou este undeva în jur de 45 de mii de euro și nu 17 mii”, a declarat vicepreședintele Consiliului județean, Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.