Florina Stoian, pregătită să elimine din învăţământ nişte profesori "trădaţi" de o stivă de lemne

Incidentul din Şcoala Cernăteşti, în care două eleve de clasa a II-a, scăpate de sub supravegherea profesorilor, au fost rănite după ce o stivă de lemne, depozitată pe terenul de ‎sport, s-a prăvălit peste ele, aspreşte relaţia dintre conducerea Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) şi cadrele didactice. Şefa IŞJ, Florina Stoian, cere seriozitate în serviciul pe şcoală, în judeţ fiind trimise echipe de control care să verifice respectarea regulamentelor.

 

„Unii profesori nu doresc să facă serviciul pe şcoală decât în timpul orelor pe care le au de desfăşurat în clase. Precizez că serviciul pe şcoală se face în afara programului de la clasă şi intră în programul profesorilor de opt ore pe zi, cât trebuie să stea în şcoală şi pentru care sunt plătiţi”, ne-a declarat, recent, Florina Stoian.

 Serviciul pe şcoală se organizează conform “Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat”, aprobat de Ministerul Educaţiei, în baza căruia fiecare conducere de unitate de învăţământ configurează programul profesorilor şi al elevilor de serviciu. Nemulţumiri sunt de ambele părţi: profesorii reclamă suprapunerea serviciului lor peste serviciul agenţilor de pază angajaţi de şcoală şi plătiţi mult mai bine din bani publici; unii părinţii reclamă expunerea la riscuri a copiilor lor desemnaţi ca elevi de serviciu.

 În drama de la Cernăteşti, lucrurile stau cu mult diferit de rutina unui serviciu pe şcoală executat fără simţ de răspundere. Conform anchetelor, săptămâna trecută, cele două eleve ar fi trebuit să fie la ora de sport, însă profesorul lipsea, la fel şi ‎directorul şcolii, soţia cadrului didactic în timpul orei căruia s-a produs ‎accidentul. Poliţiştii buzoieni ‎au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi ‎neglijenţă în serviciu, vizate fiind trei persoane: directorul şcolii, profesorul ‎de educaţie fizică şi sport şi cadrul didactic care era de serviciu pe şcoală.

 

S.D. ‎

1 COMENTARIU

  1. da asemenea situati cu terenu sport care sunt jalnice sunt si la v voda si sarulesti asa ca o invitam pe doamna general sa le viziteze acesti directori nu stiu cum sa ia ore peste nopma nu sa se ingrijasca cum arata aceste scolii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.