Veşti proaste pentru angajaţii din cel mai mare spital buzoian. Cadrele medicale din Spitalul Judeţean Buzău ar putea să nu-şi primască salariile pentru lunile octombrie şi noiembrie. Anunţul sumbru vine dinspre Consiliul Judeţean, instituţie sub tutela căreia se află unitatea spitalicească, cea care trebuie să asigure din propriul buget plata personalului medical. Preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, susţine că mai mult ca sigur în următoarele două luni de toamnă vor fi probleme cu plata salariilor oamenilor din Spitalul Judeţean.
Sindicaliştii care-i reprezintă pe asistenţii medicali spun că mingea este acum în terenul Consiliului Judeţean şi al Instituţiei Prefectului. Mariana Munteanu, liderul SANITAS Buzău susține că va da un răgaz autorităților după care vor relua demersurile pentru ca angajaţii spitalului să îşi primească salariile la timp.
Săptămâna trecută, circa o sută de sindicaliști din Spitalul Județean Buzău au protestat în fața Prefecturii Buzău pentru că nu își luaseră salariile aferente lunii august care ar fi trebuit încasate pe 15 septembrie. După o discuție purtată cu prefectul Paul Beganu, sindicaliștii au primit asigurări că vor fi deblocate sumele necesare plății salariilor pentru lunile august și septembrie. Încă de atunci, se contura ideea că vor fi probleme cu banii pentru octombrie și noiembrie, fapt confirmat acum și de șefii din Consiliul Județean Buzău.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.