sefi CJ sud est
Consiliul regional al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est s-a întrunit, joi, la Buzău pentru a discuta despre pregătirea viitoarei etape de accesare a fondurilor europene 2014-2020 dar și despre cum poate fi crescut gradul de absorbție al fondurilor europene în actuala etapă. Reprezentanții administrațiilor locale din cele 6 județe ce fac parte din regiunea de Sud-Est în frunte cu președinții consiliilor județene din Brăila, Tulcea și Buzău au dezbătut timp de câteva ore despre direcțiile ce vor fi finanțate de Uniunea Europeană în perioada 2014-2020.
„Exist câteva priorități cum ar fi combaterea sărăciei, crearea locurilor de muncă, dezvoltarea infrastructurii de transport pentru a asigura accesul la coridoarele europene dar și accesul la educație direcții care în mod sigur se vor regăsi pe lista de priorități a administrațiilor locale ”, a declarat Luminița Mihailov, director al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.
Conform sursei citate în următoare perioadă de finanțare 2014-2020 vor exista fonduri importante și pentru IMM-uri însă forma pe care o vor îmbrăca aceste finanțări nu va fi cunoscută mai devreme de primăvara anului viitor.
În ceea ce privește județul Buzău, autoritățile județene și-au făcut deja planuri în legătură domeniile pentru care vor fi depuse proiecte de finanțare.
„În ceea ce privește zona publică a județului Buzău am discutat cu președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu și am identificat proiecte în domeniul infrastructurii de transport pentru drumurile județene, al sănătății, mai precis Spitalul Județean, al infrastructurii de patrimoniu și educației urmând ca proiectele concrete să le discutăm în primăvara anului viitor ” a declarat directorul director al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.
La ședința Consiliului regional al ADR SE au participat pe lângă directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminița Mihailov, președintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, și președintele CJ Buzău, Cristi Bîgiu alături de vicepreședintele Cristinel Romanescu și primarii din Râmnicu Sărat, Pătârlagele și Măgura. De la eveniment au lipsit președinții consiliilor județene din Vrancea și Constanța, Marian Oprișan și Nicușor Constantinescu care și-au trimis însă reprezentanți.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.