Jandarmi din toată țara, veniți la Buzău pentru cinstirea eroilor căzuți în Primul Război Mondial

0

Eroii jandarmi din Primul Război Mondial au fost cinstiți , miercuri, la Buzău de reprezentanți ai Inspectoratului General şi ai tuturor unităţilor Jandarmeriei Române, de Armată și de autoritățile locale printr-un ceremonial militar și religios care s-a desfășurat la Cimitirul Eroilor.
Manifestarea care a făcut parte din proiectul „ Şedinţa Solemnă a Consiliului Militar al Jandarmeriei Române dedicată Centenarului Marii Uniri” a adus în Buzău șefii tuturor inspectoratelor județene de jandarmi dar și pe comandantul Jandarmeriei Cătălin Sindile.
Ulterior, reprezentanții tuturor unităților de jandarmi din țară au mers la sediul IJJ unde a avut loc un simpozion la care au fost invitate autoritățile locale dar și istorici care au explicat rolul jucat de jandarmi în timpul Primului Război Mondial iar după-amiază s-a desfășurat ședința propriu zisă a Consiliului Militar al Jandarmeriei Române.

De la începutul Primului Război Mondial și până în august 1918, Jandarmeria a pierdut în luptă 3 ofițeri, dintre care un colonel și doi căpitani, 10 plutonieri, 36 de sergenți majori, 16 sergenți, 2 brigadieri, 39 de caporali și 44 de soldați, în total 150 de oameni. În afară de aceștia, 129 de jandarmi au fost luați prizonieri de către trupele austro-germane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.