Primăria municipiului Buzău a revenit la sentimente mai bune în ceea ce privește subvenționarea prețului gigacaloriei furnizate buzoienilor racordați la sistemul centralizat de încălzire. Primarul Constantin Toma a anunțat că este posibil ca municipalitatea să acorde totuși, pentru ultima dată, o subvenție pentru agentul termic livrat populației.
Cu toate acestea, spune edilul, preșul gigacaloriei va crește iar Primăria va aloca totuși o sumă mai mică pentru subvenționarea căldurii. N u se știe însă până la final cât va trebui să scoată locatarul de la bloc pentru o gigacalorie consumată pe timpul sezonului rece pentru încălzire.
„Am fost cu Marcel Ciolacu la Guvern și la Ministrul Finanțelor, Teodorovici, și la cel al Dezvoltării, domnul Stănescu și nu cred că mai avem vreo șansă să primim bani de la Guvern pentru că au fost calamitățile, pesta porcină și banii s-au dus în această zonă. Cred că vom găsi o soluție însă cu siguranță prețul gigacaloriei va crește față de anul trecut iar Primăria va contracta un împrumut. Dar oricum este pentru ultima oară pentru că din 2020 Uniunea Europeană interzice aceste subvenții și ni s-a pus în vedere chiar și de la Guvern. Deci de la anul gata, ori plătesc prețul real ori își montează centrale proprii”, a spus Constantin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.