Buzoienii s-ar putea bucura, din nou, de beneficiile Bazinului Olimpic. Acesta ar putea fi redeschis sub administrarea Primăriei dacă proprietarul va ajunge la un acord cu municipalitatea în acest sens. Anunțul a fost făcut de edilul Constantin Toma, care a anunțat că proprietarul bazinului a făcut Primăriei o ofertă de vânzare a acestuia, însă municipalitatea nu poate suporta o asemenea achiziție, chiar dacă își dorește acest lucru. Chiar și așa, bazinul ar putea fi redeschis, dat fiind că societatea care îl deține este dispusă să îl închirieze.
„Prima ofertă a fost să ni-l vândă, însă cum acum nu putem face o astfel de achiziție ni s-a propus închirierea. Vom discuta și vom negocia și poate buzoienii vor putea face din nou baie în bazinul olimpic”, a spus primarul Constantin Toma.
Bazinul Olimpic de Înot Buzău a fost construit în 1989 iar din anii 2000 a intrat în proprietatea unui agent economic care nu a putut suporta însă cheltuielile de funcționare mai ales pe timp de iarnă când buzoienii trebuiau să plătească pentru accesul în apă peste 40 de lei pentru două ore de înot. Bazinul a fost redeschis în anul 2012 când Consiliul Județean a încheiat un protocol prin care asigura accesul lunar la bazin a câtorva mii de elevi. Protocolul încheiat între CJ și societatea comercială a fost considerat însă suspect de Curtea de Conturi și astfel bazinul a fost închis din nou și băgat în conservare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.