Nu e loc de fraudă la concursul de angajare ce va fi organizat săptămâna aceasta de către Spitalul Județean Buzău. Unitatea spitalicească a scos la concurs 92 de locuri de muncă pentru asistenți, infirmieri, brancardieri și îngrijitoare, concurența fiind acerbă pe toate posturile.
Potrivit managerului Spitalului Județean, 375 de persoane s-au înscris la concurs: 73 de candidaţi sunt pentru 15 posturi de infirmiere, 40 pentru cele 5 posturi de brancardieri, 37 pentru 19 posturi de îngrijitoare, iar alţi 5 pentru singurul post de agent de dezinfecţie-dezinsecţie-deratizare. Cea mai mare concurenţă este pentru cele 52 de posturi de asistenţi medicali, pentru care s-au înscris 221 candidaţi, dintre care 188 pentru asistenţi medicali debutanţi, 18 pentru asistenţi medicali cu experienţă şi 15 pentru posturile de asistenţi medicali de farmacie debutanţi.
În fața unui asemenea val de persoane care vor să ajungă să lucreze în Spitalul Județean Buzău, conducerea unității anunță public că nu e loc pentru ”pile”, orice încercare de a frauda examenul fiind sortită eșecului. Aceeași conducere a Spitalului Județean promite că examenul va fi organizat sub semnul corectitudinii, cei mai bine pregătiți urmând a fi admiși.

Claudiu Damian“Membrii comisiei de examinare sunt foarte stresaţi şi vor să renunţe, sunt supuşi unor injurii, unor presiuni, unor acuze nefondate, care nu sunt veridice. Pentru a nu mai fi presiune pe comisii, am decis să prezentăm felul în care vor decurge examenele. Comisia de examinare, din care fac parte doi medici, doi asistenţi şi un asistent farmacist, va fi prezentă miercuri 10 februarie, ziua examenului, de la ora 6.00, la locul de desfăşurarea a concursului, Universitatea Bioterra. La ora 6.30, se vor extrage 300 de subiecte dintre cele 5.000 de teste grilă. Ele vor fi împărţite în trei plicuri, câte o sută în fiecare plic. Apoi, un concurent va extrage din cele trei plicuri pe cel care va conţine subiectele pentru examen. Procedura se va repeta şi pentru concursul la posturile personalului auxiliar. Pentru a trece în etapa următoare este nevoie de minimum 50 de puncte. Proba orală a concursului va fi pe data de 16 februarie pentru asistenţi şi 17 februarie pentru personalul auxiliar”, a explicat managerul Claudiu Damian.

 

Suspiciunile asupra corectitudinii concursului ar fi apărut după ce s-a constatat că la concurs s-au înscris mulți dintre cei care fac voluntariat în spital, despre care se vorbește că ar fi favorizați de membrii comisiei de examinare. Pe de altă parte, în târg se vorbește că un post de asistent în Spitalul Județean ar porni de la 1500 de euro.
Dar, conducerea Spitalului Județean neagă toate aceste zvonuri și promite că totul va fi transparent și corect, doar cei mai buni urmând a ajunge să lucreze în cel mai mare spital din județ. Spital, care iată, a ajuns să fie la mare căutare, concursul de zilele viitoare fiind cel mai amplu de acest gen din ultimii ani. Iar dacă vă întrebați de ce își doresc atât de mulți buzoieni să lucreze în Spitalul Județean în timp ce alte spitale din țară nu reușesc să atragă deloc forță de muncă, explicația ne-a fost oferită de directorul medical, Stanciu Paraschiv: locul de muncă în spital este unul sigur, colegii sunt serioși, salariile încep să devină atractive iar condițiile de lucru nu sunt dintre cele mai rele. Pe de altă parte, concurența acerbă s-ar explica prin faptul că la Buzău sunt 4-5 școli sanitare, care an de an scot de pe bănci tineri ce visează să ajungă să lucreze în mediul spitalicesc, fie el și de la Buzău.

1 COMENTARIU

  1. […] Nu e loc de fraudă la concursul de angajare ce va fi organizat săptămâna aceasta de către Spitalul Județean Buzău. Unitatea spitalicească a scos la concurs 92 de locuri de muncă pentru asistenți, infirmieri, brancardieri și îngrijitoare, concurența fiind acerbă pe toate posturile. Potrivit managerului Spitalului Județean, 375 de persoane s-au înscris la concurs: 73 de candidaţi sunt pentru 15 posturi de infirmiere, 40 pentru cele 5 posturi de brancardieri, 37 pentru 19 posturi de îngrijitoare, iar alţi 5 pentru singurul post de agent de dezinfecţie-dezinsecţie-deratizare. Cea mai mare concurenţă este pentru cele 52 de posturi de asistenţi medicali, pentru care Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.