Pompiliu COSCONEA
Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău, Pompiliu Coşconea a ţinut să precizeze că este greu de dovedit tentativa de blat la meciul Voinţa Olimpia Rm.Sărat-Voinţa Lanurile(1-1), disputat în etapa a 12-a din campionatul Ligii a IV-a. După cum se ştie, unul dintre jucătorii primei echipe, Daniel Ignat a acuzat câţiva adversari(Bodoc,Roman,Toader) că i-ar fi cerut ,,să se dea la o parte” şi mai mult, să comită un henţ în careu. După ce a informat A.J.F.-ul, fotbalistul de la Voinţa Lanurile, însoţit de Gelu Preda, cel care până de curând finanţa F.C. Puieşti, formaţie aflată în luptă directă cu Olimpia Rm. Sărat pentru câştigarea campionatului, a mers şi la Comisia de Integritate din cadrul F.R.F. să demaşte tentativa de blat. Acuzaţiile lui Ignat sunt unele extrem de grave iar în cazul în care vor putea fi probate, şeful Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău, Pompiliu Coşconea dă asigurări că vor fi luate măsurile ce se impun în astfel de situaţii. Interesant este şi faptul că, deşi depusese o contestaţie privind dreptul de joc al unui jucător de la Voinţa, introdus în teren spre finalul meciului, cei de la Olimpia nu au mai susţinut-o ,,datorită informaţiilor de ultimă oră o considerăm ca nejustificată”, după cum a motivat preşedintele clubului, Ionel Matache, într-o adresă către Comisia de Disciplină, înaintea şedinţei de marţi. Tot în aceeaşi zi, F.C. Puieşti a depus la A.J.F. o sesizare conform căreia din datele deţinute ,,la finalul partidei Olimpia Rm. Sărat-Voinţa Lanurile, cele două echipe au încercat trucarea rezultatului final printr-o înţelegere şi introducerea unei contestaţii care conţinea în mod vădit elemente false”. Ca urmare a celor menţionate, conducerea clubului din Puieşti solicită Comisiei de Disciplină, efectuarea unor cercetări şi în cel mai scurt timp posibil, comunicarea rezultatului şi a măsurilor dispuse.
,,Chiar este Triunghiul Bermudelor în zona Râmnicului iar vina aparţine doar celor de acolo. Încă de la începutul acestei ediţii de campionat au creat tot felul de discuţii mai ales că Olimpia vrea să promoveze. La ora actuală, şi o spun cu tărie, la Olimpia conduc jucătorii care pot vorbi orice. Nu ştiu în ce măsură se poate dovedi ceea ce a declarat jucătorul de la Voinţa Lanuri(n.r.Daniel Ignat) însă, atât jocul cât şi rezultatul sunt corecte. Eu, ca preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău vă promit că vor fi luate toate măsurile care se impun în astfel de cazuri. În momentul de faţă însă,Voinţa Lanurile iese din discuţie. Am vorbit chiar cu preşedintele Comisiei de Integritate din cadrul F.R.F., Costin Negraru care a precizat că trebuie să fim blindaţi cu dovezi incontestabile”, a declarat preşedintele A.J.F. Buzău, Pompiliu Coşconea care consideră că bătălia dintre Olimpia şi F.C.Puieşti este una surdă ce nu îşi are rostul.
Comisia de Disciplină a omologat rezultatul de egalitate(1-1), consemnat la finalul meciului Olimpia Rm. Sărat-Voinţa Lanurile.

Adrian SOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.