Sindicatul oamenilor fara munca

Șomerii din toată țara vor fi reprezentanți de acum înainte de un sindicat numai al lor fondat la Buzău. Sindicatul Oamenilor Fără Muncă a fost lansat de senatorul buzoian Constantin Popa și își propune să îi ajute pe cei aflați în căutarea unui loc de muncă. ”Polarizarea excesivă, care a distrus punţile din oameni, minima coeziune şi solidaritate socială, conştiinţa de neam făuritor de istorie, cultură şi civilizaţie, reprezintă azi un adevărat flagel. Pensionarii, de bine de rău, au o pensie, angajaţii, câţi mai sunt, au o pâine. Drama cea mai cumplită este însă a celor rămaşi fără un loc de muncă, fără minimele mijloace de supravieţuire într-o lume ostilă, care pare să-şi fi pierdut busola. Pentru aceşti dezmoşteniţi ai sorţii, se simte nevoia unei griji speciale. Sindicatul oamenilor fără muncă poate fi o formă de organizare care să contribuie prin mijloace specifice la găsirea mai rapidă a unor modalităţi de integrare socială, de apărare a dreptului universal la viaţă, la muncă, la familie şi la îngrijirea sănătăţii. Redarea demnităţii civice, prin acordarea unei mai mari atenţii acestor deziderate, se poate face cu mai multe şanse de reuşită prin unirea eforturilor comune decât prin soluţii solitare, individualiste şi aleatorii”, spune senatorul Constantin Popa pe pagina de Facebook a Sindicatului Oamenilor Fără Muncă.
Concret, Popa își propune să înregistreze în bazele de date ale sindicatului nou creat pe toți românii aflați în căutarea unui loc de muncă iar pe cei calificați să îi propună societăților de profil pentru a înlesni astfel integrarea lor socială. Mai mult, Constantin Popa a declarat pentru Observatorul Buzoian că sindicatul va căuta pe viitor soluții pentru a-i putea califica pe cei care nu sunt specializați într-o meserie.
„Am înființat Sindicatul Oamenilor Fără Muncă în ideea de a-i putea ajuta pe cei aflați în căutarea unui loc de muncă. Ne propunem să îi adunăm laolaltă pe toți românii care nu au un job iar apoi să îi propunem firmelor și societăților comerciale ușurând astfel găsirea unui loc de muncă. Și dacă pentru cei calificați va fi ceva mai ușor sindicatul își propune ca pe cei necalificați să îi trimită la cursuri de calificare pentru ca astfel să le crească șansele de angajare”, a declarat senatorul Constantin Popa.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.